Bitcoin koers herstelt sterk na crypto crash – Is BTC klaar voor nieuwe crypto bull run?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nadat de gehele crypto markt op maandag een behoorlijke crash doormaakte, wist Bitcoin de dag erna, 6 augustus, al snel het nodige terrein goed te maken. Een stijging van 12% vergeleken met het dieptepunt van maandag geeft investeerders nu dan ook hoop. Is BTC klaar voor een nieuwe crypto bull run?

Afgelopen maandag vonden binnen de crypto markt de grootste verliezen plaats in meer dan 12 maanden tijd. Bitcoin zakte al snel van een niveau boven de $60.000 tot onder de $ 50.000, en ook de market cap van de gehele crypto markt daalde al met meer dan $500 miljard in deze 24 uur.

24 uur na een aantal van de grootste dalingen in lange tijd lijkt er echter alweer een aanzienlijk herstel plaats te vinden. Nu de aandelenmarkten weer lijken te herstellen, bevinden ook de meeste crypto’s zich weer in het groen. De vraag is nu wat de Bitcoin koers kan doen en of het zijn oude niveau boven de $65.000 binnenkort alweer kan bereiken.

Bitcoin koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Crypto analist positief over nabije toekomst Bitcoin

De ervaren trader Peter Brandt is in ieder geval positief over Bitcoin. Volgens Brandt zijn de recente gebeurtenissen van de Bitcoin koers gelijkwaardig aan wat er gebeurde na de 2016 halving. Dit vond kort voor de grote bull run van 2017 plaats.

In 2016 daalde de Bitcoin koers namelijk van $650 naar $474, een daling van 27% kort na de halving. Vervolgens wist de Bitcoin koers in het jaar daarna te stijgen naar maar liefst $20.000.

Deze daling van 27% is gelijkwaardig aan de recente daling van Bitcoin. En ook de periode dat het plaatsvindt is gelijkwaardig aan de gebeurtenissen van 2016.

Volgens Brandt is dit nu een bullish signaal dat er binnenkort weleens een aanzienlijke bull run plaats kan vinden.

Bitcoin koers verwachting

Bitcoin wist de dag na de crypto crash al snel een stijging van meer dan 12% door te maken naar een niveau voorbij de $ 55.000. Nu ook zijn RSI aan het toenemen is, de RSI steeg van een waarde van onder de 14 in 24 uur naar 37, lijkt het koopmomentum toe te nemen, nog een teken dat de koers bezig is aan zijn herstel.

RSI van Bitcoin stijgt – Bron: TradingView

Vanaf hier kan Bitcoin op zoek gaan naar zijn eerste weerstandsniveau bij de $59.138. Op het moment dat de koers in staat is om tot voorbij dit niveau te stijgen, kan er verder gekeken worden naar de $61.048. Vanuit daar is er een stijging mogelijk richting de $68.216.

Mocht de koers toch nog moeten consolideren, dan is er sprake van een degelijke ondersteuning bij de $53.244.

De Bitcoin koers lijkt zijn weg terug omhoog in ieder geval weer ingezet te hebben. Maar de recente gebeurtenissen hebben wel duidelijk gemaakt dat de crypto markt nog altijd erg gevoelig is voor macro-economische ontwikkelingen en de aandelen markt.

Het is dan ook geen verrassing dat er veel investeerders op zoek gaan naar cryptocurrencies die niet vatbaar zijn voor een mogelijke recessie. Deze investeerders komen nu vaak uit bij presale tokens. Deze presale projecten hebben hun tokens namelijk nog niet gelist op exchanges waardoor ze ook nog niet beïnvloed worden door de prestaties van de markt.

Op het moment dat deze projecten echter tractie winnen, en er een community van investeerders wordt opgebouwd, kunnen ze exploderen in waarde bij een listing op exchanges.

Het vinden van het juiste presale project kan echter wat moeite kosten en om die reden hebben we hieronder drie van de meest veelbelovende presale tokens op een rij gezet.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuwe Pepe alternatief brengt zijn eigen Layer 2 oplossing naar de blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat al snel viraal is gegaan, aangezien het bezig is om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de crypto markt te brengen. Deze blockchain moet gebreken van Layer 1 blockchains zoals Ethereum oplossen en alles staat daarom ook in het teken van snelle transacties tegen lage kosten.

Pepe Unchained vormt de losgelaten versie van Pepe Coin (PEPE) die losgebroken is van de Ethereum blockchain en hierdoor in staat is om zijn eigen brein aan het werk te zetten. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij dus in staat was om een innovatieve Layer 2 blockchain op de markt te brengen. Het brengt de utility van een Layer 2 blockchain samen met de hilariteit van een meme coin waardoor het ook geen verrassing is dat het al snel viraal wist te gaan.

De viraliteit is onder andere terug te zien aan het feit dat er inmiddels al meer dan 600 miljoen tokens zijn vastgezet in het staking systeem van deze nieuwe meme coin. Een duidelijk teken dat de token populair is, en dat men vertrouwen heeft in de toekomst van het project. Ondanks dat er al zoveel tokens zijn vastgezet is er nog altijd sprake van een APY van boven de 260%.

De presale van Pepe Unchained wist ook al snel meer dan $7,4 miljoen aan vroege investeringen op te halen. Hierdoor sprint de presale door zijn verschillende fases heen en hebben gebruikers nu nog maar kort de tijd om PEPU tokens te kopen voor de huidige lage prijs van $0,0089105 per stuk. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe memecoin geïnspireerd door de vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw meme coin project dat aangeeft zijn inspiratie te halen uit de vrijheid die base jumping met zich meebrengt. Deze vrijheid hoopt het project nu te kunnen vertalen naar de blockchain via de ontwikkeling van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Via deze gedecentraliseerde wereld zullen gebruikers in staat zijn om hun tokens feilloos te verplaatsen over hun favoriete blockchains.

Deze gedecentraliseerde wereld wordt gerealiseerd met de hulp van multi-chain functionaliteit. Dit betekent dat de native DAWGZ token niet alleen op de Base blockchain beschikbaar is, maar ook op die van Ethereum, BNB, Solana en Avalanche. Op deze manier zullen gebruikers hun DAWGZ tokens kunnen verplaatsen over hun favoriete exchanges.

De Base blockchain vormt echter nog altijd de basis blockchain van DAWGZ en dit brengt het nodige potentieel met zich mee. Base is namelijk een relatief nieuwe blockchain die hard aan het groeien is wat er al voor heeft gezorgd dat nieuwe memecoins zoals BRETT hard hebben kunnen stijgen. Brett wist bijvoorbeeld snel een market cap te realiseren van boven de $1,5 miljard met de Base blockchain als thuisbasis. Base Dawgz lijkt nu mogelijk de volgende kandidaat van de Base blockchain die grote stijgingen door kan maken.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $2,8 miljoen aan investeringen op weten te halen. Gebruikers kunnen op dit moment hun tokens kopen voor een prijs van $0,007414 per stuk. Tegelijkertijd is er een APY op te halen van bijna 1000%. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

PlayDoge (PLAY) – Play 2 Earn game maakt remake van bekende Tamagotchi game

PlayDoge is een nieuw Play 2 Earn game die een remake van de bekende Tamagotchi game op de markt heeft gebracht. Deze Tamagotchi game stelde gebruikers in de jaren 90 in staat om voor hun eigen virtuele huisdier te zorgen. Met PlayDoge kunnen gebruikers deze ervaring nu opnieuw beleven, maar dan met de iconische Shiba Inu meme als je virtuele huisdier. Ook zal het verzorgen van je virtuele huisdier je PLAY tokens opleveren.

Gebruikers die het best voor hun virtuele huisdier zorgen kunnen op een leaderboard terechtkomen om in aanmerking te komen voor extra PLAY tokens. Daarnaast kunnen gebruikers hun huisdier ook inzetten bij minigames. Ook bij deze minigames zijn natuurlijk PLAY tokens te verdienen. De minigames worden vormgegeven door de 8-bit 2D vormgeving waar de jaren 90 games zoals Super Mario Bros zo om bekend staan.

De PLAY token kan ook vastgezet worden door gebruikers die een passief inkomen willen realiseren. Gebruikers kunnen dit doen met tokens die gekocht zijn via zowel Ethereum als BNB. Voor Ethereum staking is op dit moment een 78% APY te verdienen terwijl er voor BNB staking een APY is op te halen van 69%. In totaal zijn er al meer dan 500 miljoen PLAY tokens vastgezet.

De presale van PlayDoge komt nu dicht in de buurt van de mijlpaal van $6 miljoen, een duidelijke bevestiging dat het project de nodige aandacht uit de crypto community heeft ontvangen. Tokens kosten op dit moment $0,00526 per stuk maar deze prijs zal verder gaan stijgen zodra de presale het volgende doel van $6,5 miljoen heeft bereikt. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!