Econoom gelooft dat de bullmarkt nog niet voorbij is voor crypto!

Een nauwlettend gevolgde econoom is van mening dat cryptomarkt en de Amerikaanse aandelenmarkt, ondanks de laatste correctie, klaar zijn om getuige te zijn van een enorme opwaartse beweging.

Henrik Zeberg vertelde zijn 147.900 volgers op X (voorheen Twitter) dat het nog niet de tijd is dat crypto en aandelen instorten en een periode van aanhoudende neerwaartse trend ingaan. Hij beschreef het als volgt:

“Nu vindt iedereen het gemakkelijk om voor te stellen dat de markten hard kunnen dalen – en we zullen een recessie krijgen.

Dat was een paar weken geleden voor sommige mensen nog moeilijk… maar dit is het nog niet….. nog niet!”

Eerder dit jaar voorspelde Zeberg dat aandelen en crypto een periode van extreme rally’s zouden doormaken voordat ze zouden imploderen. Destijds zei hij dat de Fed zou ingrijpen en de economie zou ondersteunen door geld te drukken zodra er tekenen verschijnen dat de VS op weg zijn naar een recessie.

Nu de S&P 500 maandag getuige was van een correctie van 3% – de ergste uitverkoop sinds 2022 – gaf Zeberg aan dat zijn script nu werkelijkheid wordt. Hij zei het onderstaande:

“Nog geen top op de Amerikaanse markten! Maar zoals ik in januari al zei – medio 2024 zouden we de scheuren beginnen te zien – en er zou een recessie op komst zijn. Daar houd ik mij aan!”

Zeberg gaf tevens dat hij nu verwacht dat de Fed zal ingrijpen en marktbrede rally’s zal stimuleren. Hij ging verder met:

“Herinner je dit nog? Grootste recessie en bearmarkt sinds 1929! Maar nog niet… nu zal de ‘cavalerie’ tussenbeide komen – wat een sterke opleving en nieuwe ATH’s op de Amerikaanse markten zal creëren… alleen zal het niet genoeg zijn.”

Hij herhaalde ook dat de rally’s steil zullen zijn voor crypto, aangezien de activaklasse in oktober van dit jaar een bullmarkttop zal laten zien. Hij sloot af met:

“Blow-off top zal in bepaalde markten – small caps en crypto – extreem zijn en er zal euforie ontstaan. Maar we komen dichter bij de uiteindelijke top.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!