Bybit stopt handelsdiensten in Frankrijk vanwege regelgeving

De crypto-uitwisselingsgigant Bybit heeft deze week zijn handelsdiensten in Frankrijk stopgezet vanwege regelgevingsproblemen.

Bybit kondigde donderdag aan dat alle accounts die zijn gekoppeld aan Franse staatsburgers en inwoners de volgende dag zouden overschakelen naar “alleen-sluiten-modus”, waardoor gebruikers worden geblokkeerd om nieuwe posities toe te voegen of te openen.

Het uitwisselingsplatform moedigde gebruikers aan om hun activa en fondsen naar andere accounts over te zetten en merkte op dat alle resterende open posities op 13 augustus zouden worden geliquideerd. Vanaf dat moment kunnen Franse gebruikers alleen nog opnames doen.

De Autorité des Marchés Financiers, de Franse effectenregelgever, heeft Bybit al in 2022 op de zwarte lijst gezet. De toezichthouder gaf in mei een herinnering over deze zwarte lijst en merkte op dat het uitwisselingsplatform er niet in geslaagd was om zich te registreren als aanbieder van digitale activadiensten (DASP):

“Deze registratie maakt het mogelijk om de openbare orde te handhaven door middel van het voorkomen van witwassen van geld en de financiering van terrorisme, om de goede reputatie en competentie van haar directeuren te verifiëren, of zelfs om specifieke maatregelen op te leggen ter bescherming van particuliere beleggers.

Niet-geregistreerde platforms die deze diensten in Frankrijk aanbieden, zijn illegaal volgens de Franse wet.”

Bybit verontschuldigde zich donderdag bij zijn klanten en beweerde dat het zijn inspanningen opvoerde om aan de regelgeving in Frankrijk te voldoen:

“We kijken ernaar uit om u in de nabije toekomst weer van dienst te zijn zodra de juiste licenties die ons toestaan dit te doen, zijn verkregen.”

Het bedrijf is momenteel het op één na grootste uitwisselingsplatform op basis van 24-uurs handelsvolume, alleen Binance loopt voor, volgens CoinGecko.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!