Crypto analist: ETH koers naar $15k door bullish indicatoren – Hoeveel gaat Ethereum stijgen in augustus?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Ethereum (ETH) bevindt zich nog altijd stevig op plek twee van de crypto markt en nieuwe signalen wijzen op een mogelijke bullish trend die de Ethereum koers volgens crypto experts naar nieuwe hoogtes kan brengen. Gaat Ethereum stijgen in de aankomende weken?

Ethereum bevindt zich met een market cap van $400 miljard nog altijd overtuigend op plek twee van de crypto markt, achter Bitcoin (BTC), die een market cap heeft van $1,3 biljoen en voor Solana (SOL), die een market cap heeft van iets boven de $80 miljard.

Ondanks dat de gehele crypto markt zich in een moeilijke fase bevindt, inclusief Ethereum die met meer dan 5% daalde over de afgelopen weken, zijn er nu meerdere positieve signalen terug te vinden die mogelijk wijzen op een stijging richting de $15.000.

Ethereum koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Bullish signalen wijzen op mogelijke stijging richting de $15.000

Crypto experts van Coin Signals deelde onlangs een positieve koers voorspelling voor Ethereum, waarin ze wijzen naar een mogelijk doel van maar liefst $15.000.

De belangrijkste redenen achter deze mogelijke stijging zijn het aantal gestakede ETH tokens, de lage verkoopdruk binnen Ethereum koers en de recentelijk gelanceerde Ethereum ETF’s.

Aantal gestakede ETH tokens

Een van de belangrijkste signalen die mogelijk kan wijzen op een bullish trend voor Bitcoin is het aantal gestakede Ethereum tokens. Data van Coinbase laat zien hoe maar liefst 27,65% van de token voorraad van Ethereum is vastgezet. 

Door Ethereum tokens uit de circulerende voorraad te halen, wordt het moeilijker om Ethereum tokens te kopen, wat de koers waarde van Ethereum daardoor logischerwijs verhoogt. Een groot aantal vastgezette tokens geeft ook aan dat gebruikers vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum.

Lage verkoopdruk binnen Ethereum koers

Een ander positief signaal voor de toekomst van Ethereum is het feit dat de verkoopdruk van Ethereum een stuk lager ligt dan bij Bitcoin. Dagelijks worden er namelijk 450 BTC verkocht, een druk die bij Ethereum vele malen lager ligt. Een lagere verkoopdruk zorgt voor een stabiele koers, waarmee er een goed fundament wordt gecreëerd voor een aanzienlijke stijging.

Recentelijk gelanceerde Ethereum ETF’s

Als laatste kunnen de recentelijk gelanceerde ETH ETF’s een aanzienlijke invloed gaan hebben op de ETH koers. Deze ETF’s maken Ethereum een stuk toegankelijker binnen de institutionele markt, wat logischerwijs leidt tot een instroom van nieuwe institutionele investeerders.

Ondanks dat de Ethereum koers sinds de lancering van deze Ethereum ETF’s nog geen aanzienlijke stijging heeft doorgemaakt, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit gaat gebeuren.

Ethereum koers verwachting – Wat wordt ETH waard?

Ethereum kan op dit moment rekenen op ondersteuning bij de $2.950 en $2.800. Op het moment dat er daadwerkelijk een bullish rally plaatsvindt voor de ETH koers, moet er eerst rekening gehouden worden met de weerstand bij de $3.550 en $3.650. Op het moment dat de koers in staat is om deze weerstandsniveaus te verbeteren, kan er gekeken worden naar de volgende niveaus van $3.900 en $4.100.

Op het moment dat de positieve reactie van de Ethereum ETF’s in gang treedt kan er mogelijk nog hoger gekeken worden, alhoewel een stijging richting de $15.000 misschien onrealistisch is. Een waarde van $15.000 zou namelijk een stijging zijn van maar liefst 350%, wat Ethereum ook verreweg de grootste crypto van de markt zou maken.

Ondanks dat een stijging richting de $15.000 misschien niet realistisch is, lijkt de Ethereum koers binnenkort wel een bullish periode tegemoet te gaan. Deze bullish trend kan echter nog wel even op zich laten wachten nu de gehele crypto markt zich in een moeilijkere periode bevindt. 

Investeerders diversifiëren hun portfolio met deze veelbelovende altcoins

Door de moeilijke periode van de crypto markt kiezen veel investeerders ervoor om hun portfolio nu te diversificeren met altcoins die op dit moment wel in staat zijn om aanzienlijke successen te boeken.

Met name presale tokens zijn hierdoor populair, aangezien deze tokens niet worden beïnvloed door de huidige neerwaartse trend van de crypto markt. Deze crypto’s zijn namelijk nog niet gelist op exchanges. Omdat presale projecten hun tokens vaak tegen grote kortingen aanbieden zijn er hier voor investeerders ook nog grote winsten te behalen.

Omdat het echter moeilijk kan zijn om het juiste presale project te vinden, nu er dagelijks tientallen nieuwe crypto’s op de markt verschijnen, beschrijven we hieronder een aantal van de beste presale tokens van dit moment. Allebei deze projecten zijn in staat om aanzienlijke winsten te realiseren zodra ze gelist worden op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuw Pepe alternatief lanceert eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat zich al snel heeft weten te onderscheiden van zijn vele voorgangers. Deze unieke memecoin is namelijk bezig met de lancering van zijn eigen Layer 2 blockchain. Waar veel Pepe alternatieven vaak geen enkele utility met zich meebrengen en alleen maar hopen te profiteren van de hype van Pepe coin (PEPE), brengt Pepe Unchained hier dus verandering in aan. 

Pepe Uncahiend is de losgebroken versie van Pepe die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zijn brein aan het werk kon zetten, wat er direct toe leidde dat hij een betere versie voor Ethereum ontwikkelde. Deze Layer 2 blockchain gaat de belangrijkste gebreken van Ethereum oplossen en biedt daarom snelle transacties tegen lage kosten aan. Pepe Uncaheid vormt om deze reden ook een ideaal platform voor nieuwe memecoins. 


Naast dat gebruikers kunnen profiteren van snelle transacties tegen lage tarieven zijn ze ook in staat om hun gekochte PEPU tokens te staken. Gebruikers die dit doen zullen in aanmerking komen voor een APY van 300%. Inmiddels zijn er al meer dan 525 miljoen PEPU tokens vastgezet, een teken van hoeveel vertrouwen gebruikers hebben in de toekomst van deze token. 

De presale van Pepe Unchained bleek ook al een groot succes. Nu deze presale al meer dan $6,3 miljoen heeft opgehaald is het misschien wel de beste presale van 2024 te noemen. Tokens kosten op dit moment $0,0087693 per stuk, maar deze prijs zal binnen korte tijd veder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained Presale

The Meme Games (MGMES) – Nieuwe crypto game combineert passie van de Olympische Spelen met de hilariteit van een memecoin

The Meme Games is een nieuwe memecoin die recentelijk een nieuwe crypto game op de markt heeft gebracht. Deze crypto game kon meteen al rekenen op de nodige aandacht, aangezien het in staat is om de passie en competitiviteit van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te combineren met de hilariteit van een memecoin. Binnen deze games zullen meme karakters het tegen elkaar opnemen in games die parallel lopen aan de Spelen in Parijs. Gebruikers zijn vervolgens in staat om te wedden op welke meme karakters een gouden medaille gaan winnen. 

Om mee te doen zullen gebruikers de native MGMES token moeten kopen. Zodra ze deze token gekocht hebben krijgen ze de keuze uit 5 meme karakters: PEPE, DOGE, WIF, TURBO en BRETT. Gebruikers die het karakter kiezen die een gouden medaille winst zullen een 25% bonus op hun aankoop verdienen. Er zit geen limiet op hoe vaak gebruikers MGMES tokens kunnen kopen, waardoor ze dus ook eindeloos in aanmerking kunnen komen voor deze 25% bonus. 

De crypto game van The Meme Games vormt echter niet de enige manier voor gebruikers om extra MGMES tokens te verdienen. Men kan de MGMES token namelijk ook vastzetten om in aanmerking te komen voor een bonus van maar liefst 770%. Inmiddels zijn er al meer dan 13 miljoen tokens vastgezet. 

De presale van The Meme Games heeft op dit moment al $300.000 aan vroege investeren op weten te halen. Nu de presale prijs van $0,0091 per MGMES token binnenkort gaat stijgen zullen investeerders zich moeten haasten. Aankomende donderdag stijgt de prijs namelijk naar $0,00915. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek The Meme Games Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!