Lancering Ethereum ETF’s leidt niet tot directe prijsstijging, terwijl whales accumuleren

De verwachte introductie van Spot Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF’s) heeft nog geen positief effect gehad op de prijs van Ethereum. Integendeel, sommige analisten en marktdeelnemers suggereren dat de lancering van deze Spot Ethereum ETF’s eerder een “sell the news” gebeurtenis is geworden.

Deze mening wordt ondersteund door de recente prijsschommelingen van Ethereum (ETH), dat een flinke daling heeft gezien. De prijs zakte naar een dieptepunt van $3.100, terwijl het eerder in de week nog op $3.500 stond.

Ondanks deze daling onthult on-chain data een interessant fenomeen. De activiteit onder Ethereum-whales is sterk toegenomen, waarbij het volume van grote transacties onlangs een maandelijks hoogtepunt heeft bereikt.

Ethereum whales verplaatsen grote hoeveelheden ETH

Volgens on-chain data van IntoTheBlock op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter), heeft het volume van grote Ethereum-transacties recent een maandelijks hoogtepunt bereikt. De data toont aan dat whales op 24 juli maar liefst 3,50 miljoen ETH hebben verplaatst binnen 24 uur, het hoogste volume sinds de introductie van Spot Ethereum ETF’s.

De grote transactie-indicator van IntoTheBlock registreert het aantal en volume van transacties boven de $100.000, wat wijst op walvisactiviteit. Deze indicator liet een aanhoudende whale-activiteit zien, met een volgend maandelijks hoogtepunt van 3,68 miljoen ETH op 25 juli.

Whale transaction tracker Whale_Alerts heeft meerdere meldingen geplaatst over grote ETH-transacties op sociale media. Het is belangrijk op te merken dat deze activiteit zowel uitstroom naar beurzen als accumulatie-evenementen kan omvatten. Een gedetailleerde analyse van andere on-chain metrics suggereert een mix van beide, hoewel uitstroom naar beurzen momenteel domineert.

Volgens IntoTheBlock hebben grote wallets een toename van 12,42% in instromen gezien over een periode van zeven dagen. Tegelijkertijd is de uitstroom uit deze grote wallets met 38,17% gestegen in dezelfde periode. De netto stroom over de laatste zeven dagen komt uit op een negatieve 100,65%, wat betekent dat de uitstroom de instroom aanzienlijk heeft overtroffen.

interlook Ethereum

ETH vooruitzichten

Deze on-chain data benadrukt de dynamische aard van walvisactiviteit in de Ethereum-markt. Hoewel uitstroom momenteel prominenter is, blijven enkele optimistische walvissen gestaag ETH verzamelen van beurzen, ondanks de huidige marktomstandigheden.

Aan de andere kant hebben Spot Ethereum ETF’s aanzienlijke activiteit gekend. Veel van deze ETF’s hebben grote instromen geregistreerd, met miljoenen dollars aan ETH die zijn toegevoegd. Echter, deze gezamenlijke instromen zijn grotendeels tenietgedaan door de uitstroom van de Grayscale Ethereum Trust ETF (ETHE), die nu meer dan $1,5 miljard heeft overschreden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!