Binance reageert op excuses voor valse beschuldigingen jegens CZ

De Chinese editie van Bloomberg Businessweek heeft excuses aangeboden voor de titel van een artikel in zijn 250e editie “Changpeng Zhao’s Ponzi Scheme”. In dit artikel werd de oprichter van Binance, Changpeng Zhao (CZ), afgeschilderd als iemand die een ‘Ponzi-schema’ leidde.

De rechtszaak is gebaseerd op de titel van Bloomberg Businessweek van 23 juni, aanvankelijk “Kan de rijkste man van crypto de kou verdragen?” Maar de Chinese editie van Bloomberg Businessweek publiceerde een andere titel. Volgens Zhao’s vertegenwoordiger was deze bedoeld om “haat, minachting en spot” voor de rijkste cryptomiljardair ter wereld aan te wakkeren: “Zhao Changpengs piramidespel.”

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs, heeft inmiddels gereageerd op de recente excuses van de Chinese editie van Bloomberg Businessweek voor het publiceren van valse beschuldigingen tegen het bedrijf en zijn oprichter, Changpeng Zhao (CZ).

In een verklaring merkte Binance op dat ze blij zijn met de intrekking en zei: “Ik ben blij dat de valse beschuldigingen zijn ingetrokken. We zullen ons blijven richten op het leveren van de beste diensten en innovaties aan onze gebruikers, terwijl we ernaar streven een voorbeeld te stellen en de gezonde en duurzame ontwikkeling van de industrie te waarborgen.”

De Chinese versie van Bloomberg Businessweek bood op 17 juli excuses aan voor hun coverstory in de 250e editie (6 juli 2022) met de titel “Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme”. De publicatie gaf toe een grote fout te hebben gemaakt door een titel te publiceren die vals en ongegrond was.

Bloomberg Businessweek heeft de beledigende uitspraak ingetrokken en biedt onvoorwaardelijke excuses aan voor alle schade of leed die Zhao en Binance is aangedaan. De publicatie heeft ook beloofd om in de toekomst striktere journalistieke normen te handhaven en heeft toegezegd om in geen enkele vorm soortgelijke beschuldigingen te publiceren of te uiten.

Als onderdeel van hun inspanningen om het goed te maken, zal Bloomberg Businessweek een overeengekomen bedrag doneren aan de “Songzi, Hubei Province Special Education Foundation” in plaats van schadevergoeding.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!