BTC koers in gevaar na korte herstelperiode – Wat gaan populaire crypto’s doen nu Bitcoin daalt?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin bevindt zich volgens meerdere analyses in een gevaarlijke fase, waarbij er zomaar eens sprake kan zijn van een aanhoudende neerwaartse trend. Wat gaat de Bitcoin koers doen in de nabije toekomst en hoe gaan andere populaire crypto’s hierop reageren?

De Bitcoin koers onderging maandagochtend de nodige volatiliteit. Waar het begin van de dag nog onder de $55.000 daalde, wist het zich vervolgens tot boven de $58.000 te duwen, nadat het weer een daling onderging tot rond de $57.000.

Bitcoin Koers Grafiek (8 juli) – Bron: CoinMarketCap

De meest populaire crypto van de wereld is nu al bijna 9% gedaald over de afgelopen week en meer dan 17% over de afgelopen maand. Het handelsvolume van boven de $ 33 miljard, een stijging van bijna 60%, is een extra bevestiging van de huidige activiteit binnen de Bitcoin markt.

Na een moeilijke fase voor de gehele crypto markt, is de market cap van de gehele crypto markt weer aanzienlijk gegroeid. Waar het zich eerder nog onder de $2 biljoen bevond, is het nu weer gestegen tot boven de $2,1 biljoen. Toch heeft de top 10 van de crypto markt het nog altijd moeilijk. Elke crypto, behalve de stablecoins, bevindt zich over de afgelopen week in het rood en grote crypto’s zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin zijn de grootste verliezers met verliezen van respectievelijk 8,72%, 11,73% en 12,53%.

Ethereum en Dogecoin dalen allebei meer dan 10% – Bron: CoinMarketCap

Crypto expert voorspelt ‘dead cat bounce’ 

De verliezen van Bitcoin worden nu echter onverwacht genoemd en kunnen volgens sommige crypto experts leiden tot aanzienlijke verliezen.

De crypto expert TXMC vertelt bijvoorbeeld hoe Bitcoin steeds minder vaak in staat is om een aanzienlijk herstel door te voeren. Waar de Bitcoin koers in 2017 nog tot driemaal toe met 50% wist te herstellen, gebeurde dit in 2022 niet eens 1 keer.

Volgens TXMC is het erg vreemd dat er een bear markt plaatsvindt binnen een van de meest volatiele investeringen ter wereld, zonder dat er sprake is van een aanzienlijk herstel. Dit is dan ook de reden dat ze wijst op een mogelijke aanzienlijke ‘dead cat bounce’. Een dead cat bounce is een term die refereert naar een kort herstel die een koers doormaakt tijdens een aanhoudende neerwaartse trend.

Als dit het geval zou zijn, betekent het dat Bitcoin dus bezig is met een daling die op dit moment niet op lijkt te houden. In dat geval is het moeilijk om aan te geven hoeveel Bitcoin waard kan worden en wat dit betekent voor de rest van de crypto markt.

Bitcoin is namelijk nog altijd de meest dominante cryptocurrency en met meer dan 53% van de crypto markt in handen zal de BTC koers een grote invloed hebben op de prestaties van de rest van de markt. Het is dan ook niet gek dat de recente verliezen van Bitcoin samen zijn gegaan met verliezen voor de rest van de crypto markt.

Alternatieven voor Bitcoin

Toch zijn er meerdere nieuwe altcoins in staat geweest om tijdens deze moeilijke periode voor Bitcoin grote successen te boeken. Dit zijn vaak crypto’s die zich nog in hun presale fase bevinden en zich daardoor nog niet op exchanges bevinden. Hierdoor hebben ze ook niet veel te maken met de negatieve trend van de Bitcoin koers.

Deze presale tokens verkopen hun tokens vaak echter voor grote kortingen zodra ze de financiering voor hun ontwikkelingskosten rond kunnen krijgen. Zodra deze tokens tractie winnen en vervolgens op exchanges tevoorschijn komen, kunnen er grote winsten gerealiseerd worden door vroege investeerders.

Dit is dan ook waarom we hieronder een drietal van de beste presale tokens van dit moment op een rij hebben gezet. Alledrie deze projecten zijn door hun unieke utility in staat om hun vroege investeerders grootste winsten op te leveren zodra ze gelist worden op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – Eerste memecoin Layer 2 blockchain ter wereld

Dagelijks worden er nieuwe Pepe alternatieven op de markt gebracht, maar geen van deze alternatieven weet zich te onderscheiden zoals Pepe Unchained dat nu doet. Pepe Unchained is namelijk bezig met de ontwikkeling van zijn eigen Layer 2-blockchain.

Vele memecoins die zich bevinden op een Layer 1-blockchain zoals Ethereum hebben vaak te maken met problemen zoals trage transactie snelheden en hoge transactiekosten. Met de Layer 2-blockchain van Pepe Unchained wordt hier nu verandering in aangebracht. Pepe Unchained combineert de utility van een blockchain met de viraliteit van een memecoin en is dan ook de eerste memecoin Layer 2-blockchain ter wereld.

Naast dat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van de blockchain, zijn ze ook in staat om extra PEPU tokens te verdienen via het staking mechanisme van dit project. Maar liefst 30% van de totale token voorraad is apart gezet voor deze staking mogelijkheden en er zijn nu al meer dan 200 miljoen tokens vastgezet tegen een APY van bijna 700%.

De presale van Pepe Unchained heeft in de tussentijd ook al meer dan $2,7 miljoen opgehaald en sprint daarmee door zijn presale fases heen. Dit betekent ook dat gebruikers nog maar kort de tijd hebben om te profiteren van de huidige lage prijs van $0,008258 per stuk want deze prijs stijgt zodra de presale zijn volgende fase ingaat. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Ontdek het Wilde Westen van de blockchain

Shiba Shootout is bezig met de ontwikkeling van een gaming wereld die zich afspeelt in het Wilde Westen. Deze gaming wereld gaat gepaard met vele verschillende functies die allemaal de native SHIBSHOOT tokens op kunnen leveren. Zo kunnen spelers het opnemen tegen elkaar om de beste Shiba Sharpshooter te worden. Maar liefst 5% van de totale token voorraad is gereserveerd om de beste Shiba Sharpshooters te belonen. 

Daarnaast kunnen gebruikers op zoek gaan naar winsten bij bijvoorbeeld de Lucky Lasso Lottery. Hierbij kunnen grote prijzen gewonnen worden. Daarnaast gaat er een deel van de prijzenpot naar het goede doel. Ook kunnen gebruikers deelnemen aan Campfire Stories sessies waarbij men hun crypto ervaringen kan delen. Ook hier zijn SHIBASHOOT tokens in te verdienen.

Gebruikers zijn ook in staat om hun tokens te staken middels het Cactus Staking mechanisme. Hier zullen gebruikers hun vermogen zien groeien aan de hand van een cactus die groeit naarmate je vermogen groter wordt. Ook kunnen gebruikers gebruik maken van het Saddlebags Savings mechanisme waarbij een deel van je vermogen vast wordt gezet in een vaste wallet voor een langere termijn in ruil voor nog hogere beloningen.

De presale van Shiba Shootout heeft inmiddels al meer dan $500.000 op weten te halen en komt hiermee dicht in de buurt van zijn volgende doel van $1,2 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald is zal de huidige prijs van $0,0195 per token ook gaan stijgen. Dit betekent dat gebruikers nog maar kort de tijd hebben om te profiteren van de huidige lage prijs.

Bezoek Shiba Shootout Presale

99Bitcoins (99BTC) – Marktleider op gebied van crypto educatie lanceert Learn 2 Earn systeem

99Bitcoins is een van de grote namen binnen de crypto markt als het aankomt op crypto educatie. Dit project ging in 2010 al live en is sindsdien in staat geweest om meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen aan te trekken. Ook heeft het YouTube kanaal van dit project al meer dan 700.000 abonnees. Dit project heeft er met de 99BTC presale nu voor gekozen om zijn eigen crypto op de markt te brengen.

De belangrijkste reden voor deze keuze is het nieuwe Learn 2 Earn systeem wat het project aan het ontwikkelen is. Binnen dit systeem zijn gebruikers in staat om te leren over de crypto markt terwijl ze beloond worden met de 99BTC token. Voor dit systeem staat al bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar.

De 99BTC token dient echter niet alleen als beloning voor dit unieke nieuwe leersysteem. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om de token te staken. 14% van de totale token voorraad is namelijk apart gezet voor staking beloningen. Ook zullen gebruikers die de 99BTC token vasthouden in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen, online webinars en exclusieve toegang tot VIP community groepen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan $2,3 miljoen op weten te halen en tokens kosten op dit moment $0,00112 per stuk. Deze prijs zal gedurende de presale fases verder stijgen en experts verwachten dat deze token in waarde gaat exploderen zodra het op exchanges tevoorschijn komt vanwege de grote community aan gebruikers die het project ondersteunen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!