Opmerkelijk: Duitse overheid KOOPT opeens Bitcoin, ter waarde van $111,5 miljoen

In een verrassende ommekeer heeft de Duitse overheid, bekend om zijn recente grootschalige verkopen van Bitcoin (BTC), zojuist een aanzienlijk deel van de BTC teruggekocht. Gegevens van Arkham Intelligence onthullen namelijk een aankoop van 1.915 BTC, ter waarde van $111,5 miljoen, van de grote beurzen Kraken, Bitstamp en Coinbase.

Deze stap komt na weken van spraakmakende Bitcoin-verkopen door de Duitse overheid, die tot marktvolatiliteit hadden geleid en vragen hadden doen rijzen over hun cryptostrategie. De plotselinge aankoop heeft echter speculatie en hernieuwd optimisme onder Bitcoin-investeerders over de hele wereld aangewakkerd.

Ondertussen heeft de regering vrijdagochtend 1.047,4 BTC uit hun portemonnee gehaald, ter waarde van $57,2 miljoen. Een aanzienlijk deel hiervan, 547,4 BTC met een waarde van $30,1 miljoen, werd overgedragen aan Flow Traders. Er wordt aangenomen dat nog eens 500 BTC, ter waarde van $27,1 miljoen, zijn verzonden voor institutionele of OTC-diensten.

Dit is niet de eerste keer dat de Duitse regering deze maand een belangrijke stap zet op de cryptomarkt. Dinsdag heeft het 832,7 Bitcoins overgedragen, ter waarde van ongeveer $52 miljoen, waarvan 282,7 Bitcoins naar grote beurzen zoals Bitstamp, Coinbase en Kraken zijn gestuurd.

Twee dagen later voerde de regering opnieuw een enorme overdracht van 3.000 Bitcoins uit, ter waarde van ongeveer $175 miljoen. Te midden van de in- en uitstroom bevat de overheidsportemonnee nu 40.526 BTC ter waarde van ruim $2,29 miljard. Deze verkopen zorgden echter ook voor de nodige kritiek, en niet alleen uit de cryptomarkt.

In reactie op deze forse verkopen besloot Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX), zijn voornemen te uiten om met de Duitse regering te onderhandelen om de impact van hun verkoop op de markt te minimaliseren. Sun suggereerde dat een transactie buiten de markt aanzienlijke prijsschommelingen zou kunnen voorkomen, en zijn doel is om een ​​oplossing te vinden die alle betrokken partijen ten goede komt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!