Crypto analisten noemen juli 2024 een herhaling van mei 2021 – Markeert de Bitcoin daling het begin van de bear market?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De Bitcoin koers is vandaag behoorlijk gedaald en is zo laag als $53.500 komen te liggen in de ochtend. Nu lijkt Bitcoin rond $55.000 te consolideren, wachtend op wat de markt nu gaat doen. Volgens crypto-analisten is dit moment een herhaling van mei 2021, toen er een grote dip plaatsvond, gevolgd door een stijging naar de top van de bull run.

In dit artikel kijken we naar wat Bitcoin vandaag aan het doen is en of deze crypto crash het begin is van een bear market of slechts een dip waar we de komende maanden van kunnen herstellen. Ook kijken we naar andere mogelijkheden op de markt die de komende tijd veel winst op kunnen leveren.

Markeert de Bitcoin daling het begin van de bear market?

Deze vrijdagmiddag ligt de Bitcoin koers op $55.288 na een daling van 4,25% in de afgelopen 24 uur. Dit markeert een daling van 10,4% in de afgelopen 7 dagen en 22% in de afgelopen 30 dagen, terwijl BTC weer op het niveau van eind februari ligt.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin is vandaag onder 26 gedaald, wat signaleert dat de cryptomunt ‘oversold’ is. Deze ontwikkeling is een logisch gevolg van de sell-off van de Duitse overheid en de Mt. Gox exchange. Hoewel BTC op dit moment lijkt te consolideren rond $ 55.000, wil dat nog niet zeggen dat de crypto klaar is met dalen.

Bitcoin is voor het eerst sinds oktober 2023 onder zijn 200-daagse moving average (blauw) gedaald, wat betekent dat BTC op dit moment erg zwak presteert. Als gevolg is ook de 30-daagse moving average (geel) in een rap tempo aan het dalen en als deze bearish trend aanhoudt, zullen deze moving averages binnenkort een “Death Cross” vormen wanneer de 30-daagse onder de 200-daagse daalt.

Crypto-analisten leggen een verband tussen de huidige crypto crash en die van mei 2021, toen Bitcoin vanuit $61.000 begon te dalen tot $32.000 in juli, voordat het enkele maanden later naar een nieuwe all-time high van $67.000 steeg in november. Als dit patroon zich herhaalt, dan zou BTC mogelijk nog verder kunnen dalen, maar nog harder omhoog kunnen schieten in de zomer of herfst.

Gezien de nieuwe all-time high boven $73.000 die Bitcoin dit jaar heeft gehaald, is het mogelijk voor BTC om rond $40.000 te dalen. Als de koers vanuit daar niet nog verder daalt, speelt het eerste gedeelte van het patroon uit mei 2021 opnieuw af en is de verwachting nog hoger dat Bitcoin later dit jaar weer omhoog zal schieten.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat de échte bull markt nog niet eens is begonnen. Zo vindt de post-halving bull markt historisch gezien pas 6 – 12 maanden na de Bitcoin halving plaats. Gezien de halving dit jaar in april viel, zou de echte bull markt dan pas zo vroeg als oktober moeten beginnen.

In dat geval zouden we nu in een accumulatiefase zitten, wat goed uitkomt, gezien altcoins behoorlijk zijn gedaald als gevolg van de Bitcoin crash. Sommige altcoins liggen ruim 50% lager dan enkele maanden geleden, waardoor je behoorlijk veel winst kunt boeken als deze later dit jaar exploderen, terwijl je ze nu kunt inslaan voor een lagere prijs.

Welke crypto gaat stijgen in de opkomende crypto bull markt?

Hoewel het best spannend kan zijn, zijn dagen zoals deze het beste moment om kapitaal in altcoins te stoppen en vast te houden voor de komende bull run. Zo zijn er talloze AI coins, meme coins en crypto gaming coins die je vandaag voor een klein prijsje kunt inslaan. Ook kan dit een goed moment zijn om te kijken naar nieuwe crypto projecten die in het huidige klimaat nog steeds succes hebben.

In dit artikel kijken we naar drie populaire cryptomunten die behoren tot nieuwe projecten die binnenkort kunnen exploderen. Deze altcoins zijn voor een lage prijs te koop in de presale en zullen voor een hogere prijs gelanceerd worden op hun eerste exchanges. Dit biedt vroege investeerders om zelfs in dit bearish klimaat winst te maken met crypto, zonder dat je daarvoor een ervaren trader hoeft te zijn.

Pepe Unchained (PEPU)

Memecoins hebben een goede eerste helft van het jaar meegemaakt, maar nu lijkt deze sector flink af te koelen. Dit is het perfecte moment voor nieuwe projecten om hun technologie op te bouwen om later dit jaar te exploderen in populariteit. De nieuwe Pepe Unchained (PEPU) is bezig met het opzetten van zijn eigen Layer-2 blockchain op Ethereum.

Pepe Unchained is meer dan een grappige Pepe Coin-kloon, dankzij zijn eigen Pepe blockchain, kunnen traders profiteren van hoge snelheden, lage transactiekosten en, om niet te vergeten: memes. Hierdoor is Pepe Unchained als het ware de Shiba Inu versie van Pepe Coin en zou het een groot succes kunnen worden dit jaar.

De presale van PEPU, de native token van Pepe Unchained, heeft meer dan $2,34 miljoen opgehaald. In de huidige fase van de presale kun je deze token kopen voor $0,0082596 per stuk, een prijs die dit weekend zal stijgen. Nadat de presale is uitverkocht, zal PEPU voor een hogere prijs worden gelanceerd op zijn eerste exchange.

Door PEPU te kopen tijdens de presale, krijg je vroegtijdig toegang tot de staking pool, zo kun je momenteel een APY van 813% ontvangen bovenop je investering, ruim 2% per dag. Tijdens de presale groeit de community van PEPU ook verder, wat de kans vergroot dat de meme coin binnenkort viraal gaat.

Nu naar Pepe Unchained

99Bitcoins (99BTC)

In tegendeel tot de meeste nieuwe crypto projecten, heeft 99Bitcoins (99BTC) al een bestaande community van bijna 3 miljoen abonnees. Hierdoor heeft het opkomende Learn-to-Earn platform een sterke basis en meer kans om een grote hit te worden, al helemaal in de komende bull markt.

Bij 99Bitcoins is het mogelijk om op een leuke en interactieve manier meer te leren over crypto, met meer dan 79 uur aan digitaal lesmateriaal. Door dit te doen, verdien je beloningen in de vorm van 99BTC, de native token van het project. Daarnaast deelt het social media team van 99Bitcoins regelmatig interessante weetjes en relevant nieuws.

99BTC is in de presale te koop voor $0,00112 nadat deze al meer dan $2,36 miljoen heeft opgehaald. Je kunt 99BTC gebruiken voor extra features op het Learn-to-Earn platform, maar ook voor lucratieve staking beloningen. Momenteel verdien je een staking APY van 713% door tijdens de presale te staken.

Omdat de presale de enige manier is om 99BTC te verkrijgen, kan de vraag naar deze token na zijn lancering sterk toenemen, gezien de token eerder gelanceerd zal worden dan het Learn-to-Earn platform. Hierdoor kunnen vroege investeerders mogelijk veel winst maken.

Nu naar 99Bitcoins

Base Dawgz (DAWGZ)

De huidige situatie op de markt is erg spannend en past perfect bij het thema van Base Dawgz (DAWGZ), de nieuwe multi-chain memecoin op de Base blockchain, die in het teken staat van avontuur en skydiving.

Base Dawgz brengt dit avontuur naar meerdere blockchains, waaronder:

  • Base
  • Ethereum (ETH)
  • De Binance Smart Chain (BNB)
  • Polygon (MATIC)
  • Avalanche (AVAX)
  • Solana (SOL)

Dit geeft deze memecoin extra potentie om viraal te gaan, terwijl je als trader of investeerder kunt handelen op jouw favoriete blockchain.

Je kunt de memecoin, DAWGZ, tijdens de presale kopen voor een lage prijs van $0,00581 per stuk en vanaf nu ook staken voor lucratieve beloningen. Vroege deelnemers kunnen rekenen op een zeer hoge APY, waardoor je na de presale misschien wel twee keer zoveel tokens hebt als dat je hebt gekocht.

Base Dawgz zal binnenkort zijn eerste exchange listing krijgen, waardoor je je tokens met potentiële winst kunt verkopen. Daarnaast kan de viraliteit van deze memecoin zorgen dat de prijs van DAWGZ door het plafond schiet, waardoor je kans hebt om rendementen van x10 of hoger te behalen.

Nu naar Base Dawgz

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!