Eén indicator wijst op parabolische stijging voor Bitcoin, aldus analist

Een populaire cryptocurrency-analist heeft zojuist aangegeven dat een belangrijke technische indicator plotseling aangeeft dat Bitcoin (BTC) een parabolische stijging zou kunnen doormaken.

De pseudonieme analist TechDev vertelde zijn 458.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat de Chaikin Money Flow (CMF)-metriek nu suggereert dat Bitcoin deze cyclus een klapper kan maken.

In technische analyse is een blow-off top een grafiekpatroon dat een plotselinge prijsstijging laat zien, gevolgd door een scherpe daling. Hij zei het volgende:

“Bitcoin-blowoff-tops vinden alleen plaats nadat 4W CMF deze lijn heeft doorbroken.”

De CMF is een maatstaf die het volumegewogen gemiddelde van accumulatie en distributie over een bepaalde periode meet. De vier weken durende grafiek van TechDev laat zien dat de CMF drie keer eerder in de geschiedenis van Bitcoin groen flitste, in 2011, 2013 en 2016, voorafgaand aan parabolische pieken.

De analist deelde ook een grafiek die gebruik maakt van de Bollinger Bands Bandbreedte (BBW), een prijsvolatiliteitsmeter die bedoeld is om perioden van dreigende scherpe prijsbewegingen te identificeren op basis van een krimp van de volatiliteit. Zijn grafiek suggereert dat Bitcoin een soortgelijk patroon vormt als rond het begin van 2017, voorafgegaan door een enorme prijsexplosie. Hij sloot af met:

“Je bent hier eerder geweest. Tweeënveertig maanden na het begin van een reeds beëindigde lange compressie. Zwevend op het vorige hoogtepunt, tegen de bovenste band gedrukt. De bandbreedte werd geknepen en teruggekaatst. De uitbreiding is nog maar net begonnen. De volgende etappe staat klaar om te versnellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!