TikTok verkent on-chain mogelijkheden voor Web3-gaming en AI

BytePlus heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Mysten Labs, de ontwikkelaars achter de Sui layer-1 blockchain. BytePlus, de bedrijfstechnologietak van ByteDance en het moederbedrijf van TikTok, zet door de nieuwe samenwerking een stap naar Web3 en zal hierdoor aanzienlijke voordelen behalen.

In een verklaring van 17 april kondigde BytePlus aan dat het van plan is om zijn bestaande kennis en ervaring op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en datawarehousing te gebruiken om het Sui-ecosysteem te versterken. Daarbij zal er een specifieke focus liggen op Web3-gaming en SocialFi-projecten.

BytePlus zal door de samenwerking de mogelijkheid krijgen om zijn geavanceerde oplossingen, waaronder ByteHouse, een cloud-native datawarehouse, te integreren met Sui’s full-node data.

Volgens de aankondiging zou een BytePlus-integratie de analysemogelijkheden van Sui mogelijk kunnen vergroten door oneindige schaalbaarheid en realtime gegevensverwerking mogelijk te maken.

Mysten Labs zal profiteren van het krachtige, onderhoudsarme karakter van ByteHouse, wat uiteindelijk de datalevering voor gebruikers op het Sui-netwerk zou kunnen versnellen.

Evan Cheng, mede-oprichter en CEO van Mysten Labs, zei dat het partnerschap data-analyse op Web3-gebied een “revolutie” zou kunnen betekenen.

“Het integreren van geavanceerde AI en visuele algoritmen in Sui betekent een sprong voorwaarts voor de gebruikerservaring binnen Web3-gamingplatforms en SocialFi-projecten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!