Worldcoin bereikt recordhoogte ondanks regelgevende uitdagingen

Het op identiteit gerichte crypto-project van Sam Altman, Worldcoin (WLD), is de afgelopen dagen een van de best presterende crypto-activa, terwijl het te maken krijgt met regelgevende controle in Europa.

Vorige week beval de regering van Spanje Worldcoin om te stoppen met het verzamelen van gegevens in het land na het ontvangen van talrijke klachten van klanten.

De Spaanse gegevensverzamelingsinstantie (AEPD) heeft geëist dat Worldcoin stopt met het verzamelen van persoonlijke gegevens na vermeende inbreuken op de privacyrechten van gebruikers.

In een recente blogpost zegt Worldcoin, een project van het technologiebedrijf Tools For Humanity (TFH), echter dat het juridische stappen zal ondernemen tegen Spanje aangezien het in overeenstemming is met alle wetten.

Te midden van de regelgevende strijd is WLD in prijs gestegen. Op het moment van schrijven wordt WLD verhandeld tegen $10,56, en is het de afgelopen maand met 337% gestegen, en in de laatste 24 uur met 43%. De marktkapitalisatie is $1,562 miljard, maar aangezien slechts 148,5 miljoen van de 10 miljard tokens in omloop zijn, is de volledig waardering van WLD nu meer dan $105 miljard.

Worldcoin heeft een vestingsschema van 15 jaar, dat de distributie van tokens aan de WLD-gemeenschap, TFH-investeerders, het oorspronkelijke ontwikkelteam en de TFH-reserve omvat.

Bron: Token Terminal

Eind vorig jaar werd de werking van Worldcoin – mede opgericht door Sam Altman, de directeur van OpenAI – gepauzeerd in de landen Brazilië, India en Frankrijk, waardoor de prijs destijds met 20% daalde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!