Bitcoin machtsoorlog: Amerika verliest, Azië wint en Europa blijft stabiel

Het bekende analysebedrijf voor cryptocurrencies Glassnode heeft onlangs een opvallende observatie gedaan. In het afgelopen jaar is er een duidelijke verschuiving ontstaan in de populariteit van Bitcoin (BTC) in bepaalde geografische regio’s.

Volgens het bericht van Glassnode hadden Amerikaanse entiteiten in 2020-2021 een dominante greep op de Bitcoin-toevoerketen. Ze waren de onbetwiste reuzen van de Bitcoin-wereld en oefenden hun invloed uit met een bijna onoverwinnelijke dominantie. Maar niets blijft lang hetzelfde in het voortdurend veranderende landschap van cryptocurrencies.

Dominantie van Amerika daalt met 11%

In feite heeft er sinds het midden van 2022 een scherpe ommekeer plaatsgevonden. De dominantie van de Verenigde Staten begon af te nemen en daalde met 11%. Tot verrassing van velen zijn de rollen nu omgedraaid en de eens zo trotse positie van Amerika wordt teruggedraaid.

Interessant genoeg hebben de Europese markten gedurende deze verschuiving een gestaag tempo gehandhaafd. Te midden van tumultueuze tijden zijn de Europese markten het afgelopen jaar een toonbeeld van stabiliteit geweest. Ze hebben hun positie behouden, zonder een significant deel van de Bitcoin-toevoer te winnen of te verliezen.

Azië neemt over

Het echte spektakel speelt zich echter af in de Aziatische markten. Daar heeft zich een ingrijpende verandering voorgedaan die een cruciale verschuiving in het landschap van de Bitcoin-toevoer markeert. Bovendien hebben ze tijdens hun handelsuren een aanzienlijke boost in dominantie van de toevoer laten zien. Volgens de rapporten is dit niet zomaar een lichte toename, maar een opvallende stijging die wijst op een bredere trend.

Bovendien gaat het hier niet alleen om een eenvoudige machtsverschuiving in het wereldwijde Bitcoin-landschap, maar om een volledige herpositionering van krachten. De eens zo duidelijke dominantie van de Verenigde Staten neemt af en maakt plaats voor een opkomende Aziatische invloed. En te midden van deze herschikking blijft Europa standvastig, rustig meedeinend op de golven van verandering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!