Nike NFT’s worden geïmplementeerd in games van EA Sports

In een belangrijke stap richting de acceptatie van blockchain door de mainstream gaming-gemeenschap, zal het non-fungible token (NFT)-platform .SWOOSH van Nike binnenkort geïntegreerd worden met EA Sports-games, waardoor de virtuele schoenen en kleding van Nike mogelijk in de games zullen verschijnen.

In een onlangs gepubliceerde verklaring meldde Nike dat zijn “virtuele creaties” – de manier waarop ze NFT’s noemen – in de komende maanden zullen worden opgenomen in de games van EA Sports, hoewel Nike noch Electronic Arts hebben onthuld welke gametitels Nike’s virtuele goederen zullen bevatten.

EA Sports-games omvatten FIFA – dat in 2022 werd bekroond tot “populairste game” – evenals de Madden NFL-serie en de NBA Live-serie, die allemaal miljoenen gamers aantrekken. Naar verwachting zullen Nike NFT’s aanpasbare draagbare toevoegingen zijn die spelers kunnen kopen en waarmee ze hun personage-avatars in het spel kunnen aanpassen. Zo gaf Ron Faris, algemeen directeur van Nike Virtual Studios, het volgende aan:

“Deze samenwerking stelt ons in staat om ongelooflijke nieuwe ervaringen te bieden voor onze .SWOOSH-community en de enorme fanbase van EA SPORTS.”

Nike onthulde zijn .SWOOSH NFT-platform voor het eerst in november 2022, maar bracht pas aan het begin van 2023 een NFT-collectie uit in de vorm van een reeks virtuele schoenen genaamd Our Force 1, een niet zo subtiele verwijzing naar de iconische Air Force One-sneakerlijn van het merk. Met deze collectie wist het bedrijf $1,4 miljoen op te halen.

In december 2021 betrad Nike de metaverse door de overname van het merk virtuele sneakers en verzamelobjecten RTFKT. Het lanceerde ook de virtuele wereld Nikeland. Hoewel .SWOOSH vergelijkbare tools en technologieën gebruikt als RTFKT en Nikeland, zijn het allemaal afzonderlijke projecten voor het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!