Wat gaat Bitcoin doen in juni – Analisten bespreken de historische koersontwikkeling, het volgende Bitcoin koersdoel en de beste Bitcoin alternatieven

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Mei 2023 was geen goede maand voor Bitcoin – en de Bitcoin koers daalde zelfs met zo’n 5,75%. Een vergelijkbare daling maakten we sinds december afgelopen jaar niet mee, en de vraag is dan ook wat de Bitcoin verwachting is en of dit het moment voor Bitcoin kopen of niet is, of dat er betere alternatieven beschikbaar zijn voor crypto beleggers. 

Bitcoin koers verwachting en daling in perspectief

De daling van de Bitcoin koers in mei is niet alleen de eerste negatieve maand voor Bitcoin ($BTC) sinds december 2022, maar ook de slechtste maand voor ‘s werelds grootste cryptocurrency sinds het instorten van crypto exchange FTX in november van dat jaar. 

Toch is de huidige daling een vooruitgang ten opzichte van mei 2022 en 2021, toen de Bitcoin verwachting ook negatief was en de koers met maar liefst 35,38% en 15,56% daalde. 

Ook nu zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat er gekeken wordt naar Bitcoin alternatieven, en waardoor veel beleggers twijfelen over Bitcoin kopen of niet. Zo presteert de dollar weer sterker, en was er goed nieuws over de werkgelegenheid in de VS, waardoor beleggers Bitcoin links laten liggen. Bovendien was er veel selling-pressure op basis van technische gegevens. 

Bitcoin heeft de 50-Day Moving Average recent niet weten vast te houden, en bevindt zich daardoor in een downtrend sinds eind april / begin mei die niet meer te ontkennen is. Technische gegevens lijken te duiden op een retest van in ieder geval de prijs rond de $26.000. 

Bitcoin koers verwachting juni 2023 – Nu Bitcoin kopen of niet? 

Voor de Bitcoin verwachting kijken we allereerst naar de historische prestaties. Deze zijn voor de maand juni echter niet best. Historisch gezien is juni zelfs gemiddeld genomen een van de slechtste maanden om te investeren in Bitcoin. 

Sinds het begin van Bitcoin in 2011 is de gemiddelde stijging van BTC in juni 7%, wat nog steeds behoorlijk is, maar voor de Bitcoin koers een laag gemiddelde dat alleen nog minder goed is in september en augustus. De afgelopen 3 jaar daalde de Bitcoin koers in juni zelfs met gemiddeld 15,6%. Het lijkt dan ook te verwachten dat de Bitcoin koers de komende maanden nog niet veel beter gaat presteren, en mogelijk zelfs verder wegzakt. 

Bitcoin bevindt zich in een downtrend die nog enkele maanden kan duren, zeker nu de inflatie data minder goed uitvalt voor digitale assets en de FED mogelijk toch de rente weer op wil gaan schroeven. Ook de recente sterkte van de Amerikaanse dollar en de yields erop werken niet in het voordeel van de BTC vooruitzichten. 

Deze altcoins zijn de beste Bitcoin alternatieven als je nu cryptocurrency wilt kopen

Er zijn wel andere tokens die momenteel positief in de spotlight staan, en mogelijk goed kunnen presteren en daarmee een betere investeringsmogelijkheid zijn dan Bitcoin. Zo zijn de presale van Wall Street Memes ($WSM) en Launchpad XYZ ($LPX) bijvoorbeeld in trek. Deze bespreken we hieronder kort, zodat je zelf kunt bepalen of deze nieuwe altcoins met potentie je aanspreken

  1. Wall Street Memes (WSM) – Token met enorme community is klaar voor launch
  2. Launchpad XYZ (LPX) – Ontdek de beste nieuwe crypto projecten van 2023

>>> Investeer in $WSM via de presale <<< 

1. Wall Street Memes ($WSM) – Nieuwe community token presale

Beleggers verwachten de komende maanden veel van de Wall Street Memes token. Dit project, met bijbehorende presale van de token $WSM, werd recent gelanceerd en haalde binnen enkele dagen tijd al meer dan $1 miljoen aan investeringen op. Inmiddels is dat bedrag opgelopen tot meer dan $2,8 miljoen dollars. 

Wall Street Memes heeft de steun van een enorme community die zich heeft gevorm rondom de populaire social media kanalen van de Wall Street Bets. het project heeft bijvoorbeeld meer dan 200.000 volgers op Twitter.

Nieuws dat er een nieuwe crypto om in de gaten te houden was, ging al snel rond in de online wandelgangen waardoor de token nog populairder werd. De community is van oudsher een van de belangrijkste indicatoren van of een project succesvol kan worden, en dat lijkt met deze token wel snor te zitten. 

Momenteel is $WSM verkrijgbaar via een presale met Ethereum of USDT. Investeren kan ik verschillende rondes, waarbij vroege investeerders profiteren van een gereduceerde prijs. Meer weten? Bekijk dan de presale website via onderstaande link.

>>> Bezoek de Wall Street Memes Presale Website <<< 

2. Launchpad XYZ (LPX) – Wordt dit je nieuwe trading platform? 

LaunchPad XYZ is het nieuwe platform voor alles dat met Web 3.0 te maken heeft. Dit platform wordt een portaal waar gebruikers kennis kunnen maken met nieuwe crypto projecten en hun toepassingen, en ook direct kunnen bepalen om bepaalde projecten te steunen of erin te investeren. 

Het platform komt met features om een betere trader te worden, zoals Trading Edge om geïnformeerde beslissingen te nemen, een eigen Trading Terminal en een Launchpad XYZ DEX waar tokens gedecentraliseerd getrade kunnen worden. 

Om gebruik te kunnen maken van deze diensten is het nodig om $LPX tokens te hebben. Deze worden nu middels een presale aangeboden, en kosten nu nog slechts $0.0445 per stuk. In de latere fases zal dit oplopen tot $0,0565. 

>>> Nu naar Launchpad.xyz <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!