Deze vijf vrouwen strijden voor crypto-adoptie

In de financiële wereld hebben vrouwen altijd gestreden voor erkenning en vertegenwoordiging. Van de baanbrekende econoom Joan Robinson, wiens baanbrekende bijdragen aan post-Keynesiaanse economieën conventionele wijsheid uitdaagden, tot de onverzettelijke Wall Street-veteraan Muriel “Mickie” Siebert, de eerste vrouw die een zetel had op de New York Stock Exchange, hun strijd resoneert zelfs vandaag de dag nog.

Naarmate cryptocurrencies en blockchain steeds meer adoptie krijgen, wordt de behoefte aan vrouwelijke stemmen in deze markt ook steeds duidelijker, omdat diverse perspectieven en ervaringen van cruciaal belang zijn om de toekomst van deze transformerende industrie vorm te geven. Vandaar dat we vandaag vijf vrouwen, die zichzelf inzetten voor crypto-adoptie, in de schijnwerpers willen zetten.

Neha Narula

Neha Narula is een informaticus en directeur van het Digital Currency Initiative aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ze staat bekend om haar onderzoek naar schaalbaarheid van blockchain, cryptocurrency en gedecentraliseerde systemen. Narula is actief betrokken geweest bij het bevorderen van de adoptie en het begrip van blockchain-technologie.

Sarah Zucker

Sarah Zucker is een multimediale kunstenaar en animator die bekend staat om haar fantasierijke digitale kunst. Haar creaties bevatten vaak surrealistische landschappen, levendige kleuren en complexe details. Het werk van Sarah Zucker is tentoongesteld en verkocht als NFT’s, waardoor ze wordt erkend als een getalenteerde NFT-kunstenaar.

Elizabeth Stark

Elizabeth Stark is medeoprichter van Lightning Labs, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het Lightning Network, dat tot doel heeft Bitcoin (BTC) te schalen en snellere, goedkopere transacties mogelijk te maken. Ze is een bekend voorvechter van blockchain-technologie en is actief betrokken geweest bij het bevorderen van gedecentraliseerde systemen.

Jinglan Wang

Jinglan Wang is medeoprichter en COO van Optimism, een layer-2-schaaloplossing voor Ethereum (ETH). Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en implementeren van oplossingen om de schaalbaarheid te verbeteren en transactiekosten op het Ethereum-netwerk te verlagen. Het werk van Jinglan Wang op het gebied van oplossingen van de tweede laag heeft bijgedragen aan de vooruitgang van het Ethereum-ecosysteem.

Cynthia Lummis

Cynthia Lummis is een senator uit Wyoming en heeft zich ontpopt als een fervent voorstander van investeringen in Bitcoin. Ze heeft meer dan $100.000 aan Bitcoin gekocht via beurzen en wordt vaak “de Crypto Queen” van de Senaat genoemd. Lummis heeft samen met senator Kirsten Gillibrand vorig jaar een bipartisan wetsvoorstel ingediend, de Responsible Financial Innovation Act, met als doel een nieuw regelgevingskader voor de crypto-industrie op te zetten. Lummis heeft plannen om dit jaar een nieuw wetsvoorstel in te dienen, waarin meer “wettelijke taal” wordt voorgesteld dan in het oorspronkelijke voorstel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!