Coinbase CEO bekritiseert Amerikaans beleid

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft verklaard dat China een van de grootste begunstigden zal zijn van de manier waarop de VS omgaat met de regulering van cryptocurrency. Volgens Armstrong drijft het huidige regelgevingssysteem voor cryptocurrency-innovatie naar het buitenland, terwijl andere landen zoals China deze technologieën omarmen. Armstrong gelooft dat toekomstige generaties de prijs zullen betalen voor deze beslissingen.

Armstrong zegt dat China kan profiteren

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een van de grootste Amerikaanse beurzen, heeft kritiek geuit op het beleid van Amerikaanse regelgevers met betrekking tot cryptocurrency en heeft de contraproductieve effecten die ze kunnen hebben uiteengezet. In een recent opiniestuk legt Armstrong uit dat bedrijven herhaaldelijk aan regelgevers hebben gevraagd om duidelijkheid te bieden over crypto, maar dat ze ervoor hebben gekozen om te reguleren via handhaving.

Volgens Armstrong zorgt deze houding ten opzichte van crypto er momenteel voor dat innovatie naar het buitenland wordt gedreven, waardoor de VS haar technologische leiderschap verliest bij het ontwikkelen van financiële systemen die diep verweven zijn met de identiteit en “democratische waarden” van Amerika.

Landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Japan, de Europese Unie, Australië en Singapore zijn momenteel bezig met het opstellen van regelgeving om cryptocurrency-hubs te worden en bedrijven aan te trekken. Volgens Armstrong zal China echter een van de landen zijn die het meest profiteren van dit anti-cryptobeleid. Armstrong verklaarde:

“De Chinese Communistische Partij promoot deze krachtige, snel opschalende platforms wereldwijd via haar Belt and Road-initiatieven, met haar sociaal kredietsysteem ingebakken. En met de recente lancering van de digitale yuan heeft China tot doel de Amerikaanse dollar rechtstreeks uit te dagen en zijn rol in de mondiale handel.”

Het terughalen van crypto zal kostbaar zijn

Armstrong benadrukte het belang van het behouden van kapitaal voor cryptocurrency-innovatie in de VS door middel van het aannemen van uitgebreide en beschermende regelgeving die bedoeld is om adoptie en ontwikkeling aan te moedigen. Hij verklaarde:

Nu is het moment voor het Congres om de historische kans te grijpen die crypto biedt en uitgebreide wetgeving aan te nemen die consumenten beschermt en innovatie bevordert. Zo legde hij uit:

“Het potentieel van crypto om een ​​belangrijke rol te spelen bij het stimuleren van de Amerikaanse economie en het bevorderen van democratische waarden wereldwijd.”

Tot slot stelde Armstrong dat als dit zo doorgaat, de volgende generatie Amerikanen de prijs zal betalen voor het terughalen van de crypto-industrie op dezelfde manier als de halfgeleider- en infrastructuurindustrieën.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het een Wells-bericht heeft ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 27 april, waarin kritiek wordt geuit op deze actie en waarin wordt verklaard dat de SEC het bedrijf had kunnen tegenhouden om in april 2021 naar de beurs te gaan. Tegelijkertijd is de beurs juridische stappen begonnen tegen de SEC vanwege het gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving. Kortom, de CEO is erg tegen over het standpunt dat Amerika neemt ten opzichte van crypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!