Novogratz voorspelt een bullrun voor de cryptomarkt

In een recent interview op CNBC’s ‘Squawk Box’ deelde Michael Novogratz, de CEO en oprichter van Galaxy Digital, zijn inzichten over de huidige staat van de cryptomarkt en de mogelijke toekomstige koers. Hij besprak de volatiele maand mei voor cryptocurrencies, met name Bitcoin (BTC), die zijn slechtste maand beleefde sinds november 2022.

Novogratz omschreef de huidige crypto-markt als “lusteloos” en schreef dit toe aan een gebrek aan institutionele opwinding. Hij merkte echter op dat er voortdurend vraag is van particuliere beleggers die blijven kopen en kleine hoeveelheden crypto-valuta vasthouden, wat volgens hem zorgt voor een gezonde markt. Ondanks het gebrek aan institutionele activiteit wees Novogratz erop dat de nieuwe kopers allemaal klein zijn en zich hebben verzameld op platforms zoals Revolut, Robinhood en Square’s Cash App. Deze kopers blijven volgens hem kleine bedragen kopen en vasthouden, wat resulteert in een behoorlijk gezonde markt.

De CEO van Galaxy Digital benadrukte ook enkele belangrijke ontwikkelingen in de crypto-wereld. Hij wees erop dat WeChat, het grootste enkelvoudige platform ter wereld, zojuist Bitcoin- en crypto-handel heeft mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft Hongkong voor het eerst officieel crypto-handel voor particuliere klanten toegestaan via gereguleerde exchanges. Deze ontwikkelingen, zo gelooft Novogratz, wijzen op een groeiende acceptatie van cryptocurrencies in Azië.

Ondanks de huidige marktstagnatie blijft Novogratz optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies. Hij verwacht dat de Federal Reserve tegen oktober van koers zal veranderen, wat volgens hem de katalysator zal zijn voor een bull-run in activa zoals Bitcoin, Ethereum, goud en zilver. Hij noemde ook de aanhoudende AI-bubbel, die hij “spannend” en “pas net begonnen” noemde, en suggereerde dat deze aanzienlijke invloed kan hebben op de psychologie van de markt.

Wat betreft beleggingsadvies suggereerde Novogratz dat investeren in Bitcoin een betere optie zou zijn dan eenjarige staatsobligaties, gezien de mogelijkheid dat de Federal Reserve de rente verlaagt als de economie in de tweede helft van het jaar vertraagt. Hij gelooft dat de Federal Reserve behoudend zal zijn totdat ze dat niet meer zijn, en zodra de economie echt keert, zal de Federal Reserve de rente heel snel verlagen, wat de katalysator zal zijn voor activa, vooral goud, zilver, Bitcoin en Ethereum, om hoger te gaan.

Novogratz ging ook in op de impact van AI op de markt en verklaarde dat we momenteel in een AI-bubbel zitten. Hij heeft zijn hele leven bubbels gezien en vindt dit een behoorlijk opwindende, die pas net begonnen is. Hij gelooft dat bubbels altijd ontstaan rond zaken die fundamenteel veranderen hoe we leven, en het verhaal van AI staat nog in de kinderschoenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!