Mercedes-Benz NXT gaat NFT-markt betreden met eerste collectie genaamd “Maschine”

Mercedes-Benz NXT, de digitale innovatiedivisie van de iconische autofabrikant, heeft onlangs haar intrede aangekondigd op de markt voor non-fungible tokens (NFT’s) met de lancering van haar eerste collectie genaamd “Maschine“. Deze collectie heeft een Nederlands tintje, aangezien het een gezamenlijke inspanning is met de bekende kunstenaar Harm van den Dorpel en Fingerprints DAO, een gerespecteerde groep kunstverzamelaars.

“Maschine” verkent thema’s als beweging, snelheid en perceptie door middel van generatieve kunst en biedt een uniek perspectief op deze concepten. Elk stuk toont een boeiend radiaal patroon van complexe en steeds veranderende illusies geïnspireerd op het wagenwieleffect.

Daarnaast zal de collectie exclusief beschikbaar zijn via de website van Fingerprints DAO via een Dutch auction, die gepland staat op 7 juni en 1.000 unieke stukken zal bevatten. Deze unieke veilingmethode verlaagt geleidelijk de prijs van het item totdat er een koper wordt gevonden. De veiling staat

De veiling voor “Maschine” stelt kopers die meer hebben betaald dan de uiteindelijke veilingprijs in staat om een terugbetaling te claimen ter waarde van het verschil tussen hun aankoopprijs en de uiteindelijke verkoopprijs. Dit terugbetalingsproces wordt zonder vertrouwen uitgevoerd met behulp van het veilingcontract, en deelnemers kunnen het bedrag van de terugbetaling die ze nog tegoed hebben waarnemen naarmate de prijs tijdens de veilingperiode daalt.

In een recente Twitter-thread deelde Mercedes-Benz NXT ook haar plannen voor haar eerste drie kerncollecties. Deze collecties, ontwikkeld door de creatieve studio 0xNXT, zullen officiële digitale objecten van Mercedes-Benz bevatten en het ontwerp-erfgoed van het merk verkennen.

Er werd tevens duidelijk dat de tweede kerncollectie exclusief zal worden toegekend aan een aantal geselecteerde topklanten van Mercedes-Benz, waarbij elk van de 1.886 verzamelobjecten zal worden geslagen tijdens evenementen voor topklanten. De derde kerncollectie zal op zijn beurt een reis maken door het ontwerp-erfgoed van Mercedes-Benz, met digitale verzamelobjecten gemaakt door het ontwerpteam van Mercedes-Benz.

Met een geschiedenis van meer dan 130 jaar streeft Mercedes-Benz NXT ernaar de verzamelbaarheid van fysieke objecten naar het digitale domein te brengen. Dankzij blockchain-technologie gelooft het platform dat digitale kunst en verzamelobjecten een steeds belangrijkere rol zullen spelen in onze online ervaring. De Duitse autofabrikant zegt dat de oprichting van Mercedes-Benz NXT een langetermijnverbintenis markeert om een toegewijde aanwezigheid binnen de Web3-gemeenschap op te bouwen en om blockchain-gebaseerde digitale objecten te ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!