Heeft Ripple een schikking bereikt met de SEC? Advocaat reageert op de geruchten

WallStreetBulls, de persoon achter een geprezen financiële blog, beweerde onlangs dat een niet-geïdentificeerde bron hem had geïnformeerd dat de SEC en Ripple vandaag tot een schikking waren gekomen. Dit bericht is viral gegaan, echter is dit wel de waarheid? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Volgens de gebruiker zullen de volledige details van de schikking op 14 juni 2023 worden bekendgemaakt. Bovendien beweerde WallStreetBulls dat de details van de schikking uiterst vertrouwelijk zijn. Hij beloofde echter de details van de schikking bekend te maken zodra hij goedkeuring krijgt van de bron.

Advocaat reageert op geruchten

Het nieuwste gerucht over een schikking in de rechtszaak SEC vs. Ripple heeft reacties opgeroepen van leden van de XRP-gemeenschap die geduldig hebben gewacht op het einde van de zaak. Zo reageerde de in Australië gevestigde advocaat Bill Morgan in een tweet op het gerucht.

In zijn reactie vroeg Morgan zich af hoe betrouwbaar de bron van WallStreetBulls is. Hij beweerde dat als de bron echt zou zijn, het gerucht de afgelopen 24 uur een aanzienlijke invloed zou hebben gehad op de prijs van XRP.

Opmerkelijk is dat XRP de afgelopen zeven dagen lichte winsten heeft geboekt. De munt is in de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% gestegen en heeft de weerstand van $0,50 doorbroken. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld rond de $0,504.

Leiden Hinman’s documenten tot een schikking van Ripple?

Als gevolg van de recente opmars van XRP zijn speculaties ontstaan ​​die suggereren dat de groeiende stijging het gevolg is van ontwikkelingen rondom de rechtszaak. Dit nieuwe gerucht over een schikking bouwt voort op deze speculaties. Het is vermeldenswaard dat 14 juni een dag is nadat Hinman’s e-mails openbaar zullen worden gemaakt.

Ter verduidelijking, Hinman’s e-mails hebben betrekking op de conceptversies van de toespraak over cryptocurrencies van voormalig SEC-functionaris William Hinman uit 2018. Herinner u dat de rechtbank het verzoek van de SEC om de e-mails van Hinman verzegeld te houden heeft afgewezen omdat ze gerechtelijke documenten zijn.

De meeste XRP-enthousiastelingen voorspellen dat de SEC eerder met Ripple zou schikken dan dat Hinman’s e-mails openbaar worden gemaakt. Echter, de pro-XRP advocaat John Deaton heeft deze schikkingsgeruchten krachtig verworpen.

Ripple en SEC hebben geen schikking bereikt, volgens bronnen

Hij zei dat de SEC weet dat Hinman’s e-mails op een dag openbaar zullen worden gemaakt. Deaton benadrukte dat hoewel de SEC met Ripple heeft geschikt om de e-mails van Hinman niet openbaar te maken, andere partijen zoals Coinbase mogelijk ook toegang tot de documenten kunnen aanvragen.

Er zijn verschillende geruchten geweest over een schikking in de Ripple-rechtszaak. Echter, prominente advocaten en journalisten zoals Deaton en Eleanor Terrett hebben deze claims weerlegd.

Vorig jaar verwierp Terrett een schikkingsgerucht dat werd gepromoot door de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson. Zoals eerder deze maand duidelijk werd, verwierp advocaat Deaton ook een ander schikkingsgerucht van het crypto-mediaplatform Blockchain Daily.

Opmerkelijk is dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, onlangs heeft aangegeven dat de rechtszaak binnen enkele weken tot zijn besluit zou komen. Daarnaast sprak Garlinghouse zijn overtuiging uit dat het succes van Ripple in de lopende rechtszaak aanzienlijke implicaties zal hebben voor de cryptocurrency-industrie als geheel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!