Slapende Ethereum-wallet uit 2015 wordt wakker met $14,8 miljoen winst

In een verrassende ontwikkeling is een slapende portemonnee die in 2015 tijdens de Ethereum ICO 8.000 Ether had gekocht, onlangs actief geworden en heeft het aanzienlijke fondsen overgebracht naar een ander adres.

Investeerder verplaatst 8.000 ETH

De ontwaking van de portemonnee werd gemarkeerd door een kleine testtransactie van 1 Ether, wat gelijk staat aan ongeveer $1.845, volgens Lookonchain. Na deze voorlopige overdracht werden de resterende 7.999 ETH snel verplaatst naar een nieuw adres.

Het interessante aspect van deze transactie ligt in het grote bedrag dat ermee gemoeid is en het verbijsterende rendement dat de investeerder heeft gegenereerd.

Investering van $2.500

Toen de eigenaar aanvankelijk deelnam aan de Ethereum ICO, verwierf hij 8.000 ETH tegen ongeveer $0,31 per token. Dit vertaalde zich naar een totale investering van iets minder dan $2.500. Echter, tegen de huidige prijzen heeft de eigenaar een verbluffend rendement van 591.900% op zijn initiële investering, wat neerkomt op een verbijsterende $14,8 miljoen.

Niet van plan om te verkopen?

Opmerkelijk genoeg werden de fondsen niet overgebracht naar een cryptocurrency-beurs of op de blockchain verkocht. De ontvangende wallet heeft ook een beperkte transactiegeschiedenis, waarbij de enige opmerkelijke transactie, voorafgaand aan deze overdracht, een inkomende transactie van 207 ETH was, wat overeenkomt met ongeveer $380.000. Interessant genoeg waren deze fondsen ook afkomstig van een andere slapende portemonnee.

Slapende wallets worden vaker wakker

Hoewel het onduidelijk blijft waarom deze specifieke investeerder besloten heeft om zijn activa in één portemonnee te verzamelen, zijn er vergelijkbare bewegingen waargenomen. In december van het vorige jaar hebben twee adressen $27 miljoen aan ETH overgebracht, waarvan een deel ook afkomstig was van de Ethereum ICO. Daarnaast heeft in april een andere deelnemer aan de ICO $4,4 miljoen aan fondsen verplaatst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!