Ethereum koers ziet sterke afwijzing op $1.900

Ondanks verschillende macro-uitdagingen heeft de Ethereum koers voortdurend opwaartse momentum getoond en het potentieel om de grens van $2.000 te bereiken. Recentelijke markttrends hebben echter gezorgd voor een sterke afwijzing van Ethereum boven de $1.900, wat voor onrust zorgt onder investeerders en handelaren. De afwijzing op $1.900 kwam echter niet geheel onverwacht. De cryptomarkt is namelijk in een staat van flux, waarbij Bitcoin, de marktleider, ook vergelijkbare prijsweerstand ondervindt.

Winstneming door whales zorgt voor verkoopdruk

Een belangrijk element dat bijdraagt aan de verkoopdruk op Ethereum is het sentiment van winstneming onder Ethereum-whales. Zo heeft een prominente Ethereum-houder een aanzienlijke hoeveelheid van 23.080 ETH overgedragen, wat ongeveer $44 miljoen waard is, nadat de prijs van de cryptocurrency boven de $1.904 steeg. Deze stap geeft aan dat belangrijke stakeholders hun winsten beginnen te verzilveren gezien de recente prijsstijging van Ethereum.

De gemiddelde prijs waartegen de whale Ethereum heeft opgenomen, schommelt rond de $1.820. Dit cijfer ligt aanzienlijk lager dan de meest recente piekprijs, wat wijst op een voorzichtige strategie ten aanzien van risicobeheer en een neiging om winsten veilig te stellen tijdens periodes van prijsstijging.

Bovendien wijst de analyse van on-chain data uit dat het aantal transacties waarbij Ethereum wordt opgenomen, is afgenomen na de recente grote rode candle van ETH. Deze metric staat momenteel op het niveau van 81.000, wat voor het laatst in januari werd gezien.

Opname-transacties zijn de overdracht van Ethereum van exchanges naar persoonlijke wallets. Hoge opnames suggereren dat investeerders ETH privé aanhouden, mogelijk in afwachting van een prijsstijging. Lage opnames geven aan dat er meer ETH op exchanges wordt bewaard, wat vaak wijst op aankomende verkopen.

Een daling in Ethereum-opnametransacties kan daarom neerwaartse druk uitoefenen op de ETH-prijs. Dit komt doordat wanneer grote hoeveelheden ETH op exchanges worden bewaard, het aanbod van Ethereum beschikbaar voor handel toeneemt. Als de vraag niet overeenkomt met dit verhoogde aanbod, kan er een overschot aan ETH op de markt ontstaan, wat vervolgens kan leiden tot een daling van de prijs.

Wat staat er te gebeuren met de ETH-prijs? Ether bevindt zich al enkele dagen in een dalende wigpatroon. Op 25 mei, ondanks de inspanningen van de beren om de prijs naar de steunlijn van de wig te verlagen, kochten de stieren agressief in, wat blijkt uit de lange staart van de candlestick. Op het moment van schrijven handelt de ETH-prijs op $1.892, wat een stijging van meer dan 2% is in de afgelopen 24 uur.

Echter, vandaag ondervond de ETH-prijs een enorme verkoopdruk, waardoor de prijs daalde van een hoogtepunt van $1.927. Stieren proberen nu de prijs boven de 20-daagse EMA op $1.842 te houden. Als dit lukt, zou de ETH-prijs kunnen stijgen naar de weerstandslijn op $1.930. Dit is een cruciaal niveau om in de gaten te houden, aangezien een doorbraak dit zou kunnen leiden tot een rally naar $2.000.

Als echter de prijs vanaf het huidige niveau daalt of onder het 38,6% Fib-kanaal zakt, zou dit aangeven dat de beren nog steeds dominant zijn op hogere niveaus. Dit zou kunnen resulteren in de ETH-prijs die nog enkele dagen binnen een bearish gebied blijft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!