Er komen explosieve tijden aan voor de Bitcoin koers, volgens crypto-veteraan

BitMEX-oprichter Arthur Hayes heeft in een nieuw interview op de “What Bitcoin Did” -podcast aangegeven dat de macro-omgeving er gunstig uit begint te zien voor de Bitcoin koers.

De crypto-veteraan vertelde dat de overheid zal doen wat ze gewoonlijk doet tijdens een schuldencrisis, namelijk wachten tot het laatste moment en alvorens de limiet te verhogen. Volgens Hayes zullen wetgevers de schuldenplafondcrisis waarschijnlijk gebruiken als een kans om van hun politieke rivalen te krijgen wat ze willen. Hij zei het onderstaande:

“Wat er meestal gebeurt, is dat ze uitstellen, uitstellen, uitstellen … Dan weet je, ze komen op de datum … De markt begint te tanken, en dan krijgen ze religie en [zeggen] ‘Oké, ja, natuurlijk, we zijn gewoon het schuldenplafond verhogen.’

Waarom gaan we door dit lied en dans?

Dus de Republikeinen zullen waarschijnlijk een concessie krijgen van de Democraten op een bepaald stuk beleid waarvan ze denken dat het belangrijk zal zijn bij de volgende verkiezingen, en dan zullen ze op het laatste moment tot een deal komen en ze zal het met een symbolisch bedrag verhogen en dan is iedereen weer blij.”

Hayes vervolgde zijn betoog met stellen dat de verhoging van de schuldlimiet, samen met de uitgifte van nieuwe liquiditeit om de schuld van de Amerikaanse overheid te financieren en mogelijke financiële verstoringen in de komende maanden, de katalysator zouden kunnen zijn voor een explosieve stijging van de Bitcoin koers. Hij gaf het volgende aan:

“Het wordt interessant, de timing daarvan, want gaat dat samenvallen met een soort herfstoogstcyclus, wanneer we meestal financiële ontwrichtingen krijgen, met de bankencrisis dan, heb je de federale overheid die biljoenen dollars uitgeeft aan schulden omdat ze zichzelf moeten financieren?

Je stelt in feite dit kruitvat samen van een situatie die dit jaar in Q3 en Q4 zal exploderen, en ik denk dat het uiteindelijk goed zal zijn voor Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!