De hype omtrent memecoins is nep, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Nicholas Merten heeft in een recente video handelaren gewaarschuwd dat Dogecoin (DOGE) hint naar een mogelijke afrekening voor memecoins.

In een update vertelde Nicholas Merten, de gastheer van DataDash, zijn 511.000 abonnees op YouTube dat Dogecoin nauwelijks beweegt tijdens de meest recente rage omtrent memecoins, wat betekent dat meme-cryptocurrencies mogelijk in gevaar zijn.

Volgens Merten zou het verlies van Dogecoin de kleine winsten van vorige maand kunnen betekenen dat de memecoin-trend “nep” is. Hij gaf het volgende aan:

“Wat zegt dat als Dogecoin, de grootste memecoin die er is, tijdens deze meme-rage niet eens een kleine opwaartse beweging maakt? Het was vorige maand met 3% gestegen, alle winsten die het maakte vervaagden. Als Dogecoin het niet volhoudt, wat zegt het dan over Pepe? Wat zegt het over al die andere memecoins die het goed deden? Het vertelt je dat het een neptrend is, het is niets wezenlijks, er is niets echts aan, het zijn mensen die het ondersteunen met aanvankelijke liquiditeit.”

Merten ging verder met te stellen dat beleggers eigenlijk alleen altcoins zouden moeten willen verhandelen tijdens bullmarkten, aangezien historisch gezien altcoins meestal de neiging hebben om uit te bloeden tegen Bitcoin (BTC) en de Amerikaanse dollar (USD). Hij zei hierover het onderstaande:

“Het is ongunstig geweest om Dogecoin te kopen sinds de markt echt piekte in altcoins in april en mei 2021. Toen was de euforie echt in en keer op keer, net als in eerdere cycli voor Dogecoin, als we nemen een terugblik op de geschiedenis, het is een geweldige graadmeter [om] terug te bladeren en te leren hoe het alleen gunstig is om altcoins te verhandelen als we echt in een bullmarkt zitten en als we in een altcoin-cyclus zitten, en ze komen zeer zelden voor. Het overgrote deel van de tijd bloeden altcoins niet alleen tegen Bitcoin, maar ook tegen de dollar.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!