Loma en DonAlt voorspellen short squeeze na daling van Bitcoin

Een nauwgevolgde crypto-handelaar gelooft dat Bitcoin (BTC) binnenkort een eruptie zal ervaren en het prijsniveau van $30.000 zal bereiken. Deze voorspelling komt van pseudonieme analist Loma, die zijn 195.000 volgers op Twitter vertelde dat een sterke short squeeze de rally van Bitcoin naar zijn beoogde doel kan aanwakkeren.

Maar wat is precies een short squeeze? Een short squeeze doet zich voor wanneer handelaren die een activum lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop het voor een lagere prijs te verkopen en het verschil in eigen zak te steken, gedwongen worden de geleende activa terug te kopen wanneer de marktbeweging tegen hen ingaat. Dit kan op zijn beurt verdere prijsstijgingen veroorzaken, aangezien deze handelaren gedwongen worden hun posities te sluiten. Loma beschreef de huidige situatie als volgt:

“De prijs bevindt zich op een ondersteuningsniveau, er is geen momentum. Beide partijen proberen zich hier te positioneren voor de volgende grote beweging. Ik verwacht een squeeze, aangezien er veel liquiditeit beschikbaar is tot aan de maandelijkse opening.”

Hoewel Loma een grote rally voorspelt voor BTC, geeft hij aan dat deze stijging waarschijnlijk zal plaatsvinden nadat Bitcoin eerst een diepe correctie heeft ondergaan en daalt naar ongeveer $22.000. Hij stelt de vraag aan zijn volgers: “Als je zou moeten wedden, hoe denk je dat het BTC-diagram er volgende maand uit zal zien?” Hiermee benadrukt hij de onzekerheid en volatiliteit van de crypto-markt.

Ondertussen heeft mede-analist DonAlt ook zijn mening gegeven over de huidige situatie. Hij merkte op dat BTC weigerde volledig in te storten nadat het $30.000 als weerstandsniveau respecteerde, wat volgens hem een goed teken is voor de cryptokoning. DonAlt, die dit jaar de crypto-rally heeft gevolgd, suggereert dat een paar weken van consolidatie een stevige basis kunnen vormen voor Bitcoin om verder omhoog te bewegen. DonAlt deelde zijn visie als volgt:

“Het niveau van $27.400 heeft zijn relevantie verloren, omdat de prijs daar te veel heen en weer beweegt. Het is op dit moment moeilijk om duidelijke handelsopstellingen te vinden vanwege de volatiliteit. Niettemin, hoe langer deze consolidatie duurt, hoe beter het is voor de bulls. Nog een week of twee en ik verwacht dat we weer in het handelsbereik van $27.400 – $29.400 zullen slingeren.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $26.715 met een daling van ruim 2% op de dag. Het blijft interessant om te zien hoe de prijs van Bitcoin zich zal ontwikkelen en of de voorspellingen van Loma en DonAlt werkelijkheid zullen worden. De crypto-markt blijft volatiel en vol verrassingen, waardoor het altijd belangrijk is om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!