Bloomberg-strateeg waarschuwt voor mogelijke Bitcoin daling naar $7.000

Te midden van de volatiliteit van de cryptomarkt waarschuwt Mike McGlone, senior macrostrateeg bij Bloomberg Intelligence, voor de mogelijkheid van een aanzienlijke daling van de Bitcoin koers.

McGlone deelt met zijn meer dan 57.800 volgers op Twitter dat Bitcoin (BTC) nog steeds bijna 4 keer zoveel waard is sinds de Federal Reserve begon met een enorme uitbreiding van de geldhoeveelheid te midden van de COVID-19-pandemie. Als gevolg hiervan voorspelt de strateeg mogelijke instabiliteit voor Bitcoin in het huidige financiële klimaat.

Met het opdrogen van liquiditeit en stijgende rentetarieven in gedachten, sluit McGlone een mogelijke mean reversion naar het startpunt van de Bitcoin-rally rond de $7.000 niet uit. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zou dit een daling van ongeveer 75% betekenen van de prijs van Bitcoin op het moment van zijn commentaar, die op $26.889 staat.

McGlone schetst de historische trend van Bitcoin om te floreren bij een overvloed aan liquiditeit en te wankelen wanneer deze afneemt. Hij benadrukt zijn voorkeur voor de mogelijkheid dat Bitcoin zijn dalende trend van 52 weken in ere houdt. Hij merkt ook op dat de Federal Reserve twee keer vasthoudend is geweest in het aanscherpen van het beleid, ondanks een bankrun. Dit, samen met dalende koper- en cryptoprijzen, lijkt deze waarschuwing te bevestigen, wat sterk contrasteert met de veerkrachtigere aandelenmarkt.

Bitcoin als veilige haven

Tijdens een recent gesprek met Scott Melker verwierp McGlone tevens het idee dat Bitcoin onder de heersende financiële omstandigheden fungeert als een risicomijdend activum, vergelijkbaar met goud. Hij betoogde dat Bitcoin zich aanzienlijk moet ontkoppelen van de aandelenmarkt, voordat hij het als een risicomijdend activum beschouwt.

Hij bevestigde echter zijn optimistische kijk op goud en op een bepaald punt ook op Bitcoin. Hij wees echter op de gelijktijdige stijging en daling van alle risico-activa in het afgelopen jaar als een probleem. Volgens hem zijn de momenten waarop Bitcoin afwijkt schaars. Voor een overtuiging dat Bitcoin een risicomijdend activum is, suggereerde hij dat een aanzienlijke daling van de S&P 500, zonder dat Bitcoin een nieuw dieptepunt bereikt. een overtuigende indicator zou zijn.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!