Analist: Bitcoin gaat snel dalen richting $12.000

Een analist die nauwlettend wordt gevolgd in de cryptowereld voorspelt veel lagere prijzen voor Bitcoin (BTC), ondanks dat de crypto-koning ver verwijderd is van zijn laagste punt van het jaar.

In een nieuwe strategische sessie vertelt Nicholas Merten aan zijn 511.000 abonnees van DataDash dat Bitcoin klaar lijkt te zijn voor een aanhoudende neerwaartse trend in de komende maanden. Hij deelt een grafiek waarin een snelle daling naar ongeveer $12.000 voor BTC wordt voorspeld tegen september:

“We naderen het keerpunt waar Bitcoin’s prijs klaar kan zijn voor een short waarbij we een omslag op de wekelijkse tijdschaal zien op onze belangrijkste momentumindicator.”

Bron: DataDash/YouTube

Merten zegt ook dat hoewel Bitcoin historisch gezien gecorreleerd is met technologieaandelen, BTC nu achterop begint te raken. Volgens de cryptanalist stijgen de aandelen van technologiebedrijven zoals Microsoft en Nvidia terwijl BTC in een prijsdal blijft:

“Bitcoin heeft zeker enkele goede bewegingen gemaakt in de afgelopen paar maanden. Maar de vraag die je jezelf moet stellen is of dat zal blijven doorgaan.

Zelfs als je in november hebt gekocht of nu overweegt te kopen, vraag jezelf af of Bitcoin nog steeds het leidende paard in de race zal zijn. Want wat we de afgelopen maanden hebben gezien, lijkt erg op wat we zagen in de vorige bullmarkt. Hetzelfde ondersteuningsniveau dat vroeger gold, fungeert nu als weerstand. We zijn zelfs niet eens in de buurt gekomen van het bovenste niveau rond $32.000 – $33.000, zoals veel mensen als hun uitstapdoel uit de markt noemden.

Het gebeurt vaak dat mensen hun verwachtingen te hoog stellen, steeds de doelpalen verzetten en uiteindelijk geen winst nemen en vast komen te zitten.”

Nicholas Merten’s pessimistische visie op Bitcoin heeft een discussie aangewakkerd onder cryptoliefhebbers. Hoewel sommige handelaren zich zorgen kunnen maken over een mogelijke neerwaartse trend, is het belangrijk om te benadrukken dat de cryptomarkten zeer volatiel zijn en onderhevig aan snelle schommelingen.

Merten’s analyse suggereert dat de prijs van Bitcoin de komende maanden mogelijk verder onder druk zal komen te staan, met een voorspelde daling tot ongeveer $12.000 tegen september. Hij wijst op een potentieel keerpunt in de momentumindicator van Bitcoin op de wekelijkse tijdschaal als een belangrijke factor die zijn voorspelling ondersteunt.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!