Bitcoin is ongeveer $40.000 waard, aldus hedgefondsmanager

De CEO van hedgefonds SkyBridge Capital Anthony Scaramucci gaf in een nieuw interview met Bloomberg aan dat Bitcoin (BTC) momenteel ondergewaardeerd is.

In het interview gaf hij aan dat de cryptomarkt “naar beneden is doorgeschoten” na het FTX-debacle vorig jaar. Als gevolg hiervan gaf hij aan dat Bitcoin momenteel ongeveer $40.000 waard zou moeten zijn – ongeveer 46% lager dan het huidige niveau. Hij beschreef het als volgt:

“Er is vorig jaar veel gebeurd. Je hebt het over Sam Bankman-Fried. Het was bijna alsof John Meriwether en Bernie Madoff een baby hadden, het was Sam Bankman-Fried.

Je hebt alles in dat verhaal. Je hebt fraude, je hebt te veel invloed, je hebt te veel vertrouwen. En het veroorzaakte een hele grote depressie op de markten.

En de markt is waarschijnlijk aan de onderkant voorbijgeschoten. En dus denken we dat Bitcoin intrinsiek ongeveer $40.000 waard is.”

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld op $27.372, een stijging van ongeveer 6% ten opzichte van het dieptepunt in mei van ongeveer $25.811.

Scaramucci vervolgde met te stellen dat als het niveau van Bitcoin-adoptie verdubbelt ten opzichte van het huidige niveau, de koningsmunt “explosieve rendementen” zal boeken. Hij zei het onderstaande:

“Wat we wel zien, is betere kleine activiteit, we zien portemonnee-uitbreiding… je hebt 4% wereldwijde absorptie voor Bitcoin, ongeveer 340 miljoen portemonnees. Dat is ongeveer waar het internet was in 1998.

We hoeven alleen maar van 4% naar 8% te gaan en je zult een explosief rendement zien in Bitcoin. Dus ik wil dat mensen geduld hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!