Bitcoin-wallet komt tot leven na 12 jaar inactiviteit

De enorme opwaartse trend van Bitcoin (BTC) dit jaar heeft ertoe geleid dat verschillende holders weer actief zijn geworden in een poging winst te maken na vele jaren van stilte. Een Bitcoin-holder heeft 139 BTC overgeboekt van adres 1H1Ab6 naar een nieuw Segwit-adres, waardoor de slapende wallet na 12 jaar tot leven is gekomen. De munten werden gekocht in juni 2011 voor $2.250 zonder enige vorm van activiteit tot vorige week.

Op de huidige markt zijn de activa ongeveer $3,5 miljoen waard, waardoor er dit jaar weer een crypto-miljonair is ontstaan door hodling. Dit jaar is er een nieuwe opleving te zien in het aantal “Ancient Supply” dat de markt binnendruppelt.

Ancient Supply zijn activa die minstens zeven jaar geleden zijn gekocht, hoewel dit jaar veel oudere munten terugkeren. Volgens een rapport van Glassnode zijn er 3.200 oude BTC’s teruggekeerd, waarvan er 1.100 meer dan tien jaar oud zijn.

De reden voor hodlers om dit jaar winst te nemen is niet ver te zoeken. Na een bearish marktbeeld in 2022, waarin BTC meer dan 55% van zijn waarde verloor, is de topactiva dit jaar met meer dan 72% gestegen, waardoor het een perfect moment is om te handelen.

Ondanks dat activa weer in omloop komen, zijn er verschillende analisten die van mening zijn dat het merendeel van de oude voorraden, met in totaal meer dan 3 miljoen BTC, verloren is gegaan.

Hoewel meer dan 3000 BTC opnieuw in omloop zijn gebracht, zullen sommige nooit meer van eigenaar veranderen vanwege de aard van digitale activa. Verschillende commentatoren hebben de Satoshi-stash, verloren privésleutels en verbrande Bitcoin genoemd als belangrijke redenen hiervoor.

Er wordt gespeculeerd dat Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin, in de eerste paar maanden van de creatie ongeveer 1,1 miljoen BTC heeft gemined en deze activa niet heeft overgedragen aan de omloop. Dit heeft het circulerende aanbod van de activa met 5,9% verminderd.

Het verlies van privésleutels door gebruikers zorgt ook voor een afname van het circulerende aanbod vanwege de aard van cryptocurrencies. Hoewel verloren sleutels slechts een klein aantal activa vertegenwoordigen, hebben gebruikers in sommige gevallen een groot aantal munten verloren. Een typisch voorbeeld was het ongelukkige incident waarbij een man een harde schijf met 7.500 BTC heeft weggegooid.

Naarmate de waarde van BTC stijgt, zullen whales met grote voorraden hun activa weer op de markt brengen. Sommige zullen echter nooit meer worden verhandeld.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!