Alibaba gaat samenwerking aan met Avalanche

De Chinese techgigant Alibaba Cloud werkt samen met Ethereum (ETH) rivaal Avalanche (AVAX) om zich te wagen aan de metaverse.

In een nieuwe aankondiging zegt het layer-1 protocol dat het samenwerkt met Alibaba Cloud om Cloudverse te creëren, een virtuele ruimte voor bedrijven en merken:

“Alibaba Cloud heeft aangekondigd dat ze de metaverse betreden – op Avalanche! Met Cloudverse kunnen de miljoenen klanten van Alibaba Cloud gemakkelijk op maat gemaakte metaverses implementeren en nieuwe dimensies ontgrendelen voor consumenten.”

Volgens een blogpost van Avalanche zal Alibaba Cloud de digitale infrastructuur leveren, terwijl Avalanche, samen met de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) Metaverse Union of Architects (MUA), oplossingen voor het bouwen van metaverses zal leveren.

Zoals verklaard door John Wu, president van Ava Labs:

“Alibaba Cloud en Avalanche blijven veranderen hoe bedrijven waarde kunnen creëren en de kansen van Web3 kunnen benutten. Cloudverse, aangedreven door Avalanche, biedt miljoenen consumentgerichte bedrijven een snelle, laagdrempelige, one-stop gateway naar Web3. We kijken ernaar uit om te zien hoe bedrijven uitbreiden naar de Cloudverse – en om de toekomst blijven te bouwen met Alibaba Cloud.”

Avalanche zegt dat gebruikers hun aangepaste metaverse-ruimtes een maand na eerste contact kunnen lanceren.

Het ETH-alternatief zal ook ondersteuning bieden aan bedrijven op Cloudverse op het gebied van visuals, meta-economie, interactieve functies, evenementen en voortdurende operaties, volgens de blogpost.

Avalanche en Alibaba Cloud vormden aanvankelijk een partnerschap in december 2022 toen ze een deal sloten waarmee ontwikkelaars AVAX-validator nodes konden opzetten via de diensten van Alibaba.

Avalanche handelt op het moment van schrijven voor $17,41, een winst van 2,2% gedurende de afgelopen 24 uur.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!