Deze twee factoren zitten achter de Bitcoin stijging, volgens CoinShares CSO

Meltem Demirors, Chief Strategy Officer van CoinShares, heeft in een nieuw interview met Bloomberg twee belangrijke redenen achter de huidige marktsterkte van Bitcoin (BTC) geïdentificeerd.

In het interview rekende Demirors af met het idee dat de Amerikaanse bankencrisis de belangrijkste oorzaak is van de prijsactie van Bitcoin in de afgelopen maanden. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk niet dat het noodzakelijkerwijs de bankencrisis is of het gebrek aan vertrouwen in de bankensector.”

In plaats daarvan gelooft Demirors dat er twee belangrijke factoren zijn die Bitcoin een boost geven: beleggers die weer zin krijgen in risico’s en de anticipatie op de halvering van volgend jaar in april, wanneer de beloningen voor miners worden gehalveerd. Hij zei het onderstaande:

“Ik denk dat we op alle markten zien dat beleggers, ondanks de macro-economische omgeving en zorgen over de verwachte rente, nog steeds redelijk comfortabel zijn met het kopen van risico’s.

En ik denk dat we een nieuwe cryptocyclus ingaan. Er komt een halvering van Bitcoin aan. We zien veel exposure via de derivatenkant van de markt.

Dus ik denk dat het hier niet alleen de bankencrisis in het bijzonder betreft, maar het is echt een bredere risicobereidheid en investeerders die zich misschien op hun gemak voelen bij het herverdelen en blootgesteld blijven aan crypto.”

Ze merkte ook op dat de prijscorrelatie van Bitcoin met wereldwijde aandelen aanzienlijk is afgenomen:

“De correlatie van Bitcoin met wereldwijde aandelen is tot het laagste punt in enige tijd gedaald, en schommelt rond de 12%.”

Met het oog op de laatste renteverhoging van de Fed, bedoeld om de inflatie te verminderen, zei Demirors dat dit de prestaties van Bitcoin niet mag belemmeren. Ze gaf echter aan dat de hoge rente van invloed lijkt te zijn op gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi). Ze sloot af met:

“Ik denk niet dat het specifiek een probleem is voor Bitcoin. Ik denk dat we meer vertraging zien in het gedecentraliseerde financiële of DeFi-landschap, waar mensen van oudsher gewend zijn om rendement te zien op het uitlenen van stablecoins of on-chain dollar-equivalenten. En wat we daar hebben gezien, is dat de opbrengsten van stablecoins in verschillende DeFi-applicaties behoorlijk zijn gedaald.

U krijgt ongeveer 2% tot 3%, terwijl een Treasury [Bill], een vrij laag risico voor risicovrije activa, 4% tot 5% oplevert. Het maakt het alleen een stuk uitdagender. En dat zien we terug in de cijfers. On-chain-activiteit voor Bitcoin en Ethereum in het bijzonder, met ongeveer 15% gedaald in de maand april, stablecoin-activiteit en volumes met bijna 40% gedaald op zowel het Bitcoin-netwerk als het Ethereum-netwerk, dat is het overheersende handelspaar voor de meeste crypto-derivaten. We zien dus een afname van de on-chain activiteit.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!