Jack Dorsey schenkt $10 miljoen aan de ontwikkeling van Bitcoin

Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter, heeft $10 miljoen geschonken aan OpenSats, een non-profitorganisatie die zich richt op het ontwikkelen van vrije en open-source projecten gericht op Bitcoin (BTC), Nostr en gerelateerde technologieën. OpenSats zal het volledige bedrag gebruiken om een duurzaam ecosysteem op te bouwen en voortdurend gratis en open-source projecten te financieren.

OpenSats is van mening dat gratis software en open protocollen essentieel zijn voor het behoud van vrijheid en welvaart in de moderne samenleving. Ook maakt het platform zich zorgen over de risico’s van digitale totalitarisme als de rechten en vrijheden van individuele gebruikers niet worden beschermd.

Nostr-ecosysteemontwikkeling

De helft van de donatie van Dorsey zal worden gebruikt om het Nostr-ecosysteem te bevorderen. OpenSats heeft ook plannen om haar inspanningen uit te breiden en haar operaties te verbeteren met behulp van de fondsen.

Voordat hij in mei 2022 Twitter verliet, investeerde Dorsey $13 miljoen in een vergelijkbaar open-source social protocol dat nu wordt ontwikkeld door Bluesky. Hij had ook eerder 14 BTC gedoneerd aan Nostr-maker FiatJaf. Met deze laatste donatie wil hij eventuele percepties van vooringenomenheid verminderen in zijn missie om Twitter te overtreffen.

OpenSats zal blijven functioneren als een 100% doorgeefluikoperatie en zal alle gedoneerde fondsen toewijzen aan projecten die zijn goedgekeurd door haar raad van bestuur.

De donatie van #startsmall, het filantropische initiatief van Dorsey, dekt het operationele budget van OpenSats en zorgt ervoor dat de organisatie 100% doorgeefluik blijft.

Inspanningen uitbreiden en samenwerken

OpenSats heeft een comité van Nostr-ontwikkelaars en -enthousiastelingen opgericht om projecten en protocolbijdragen te evalueren. Coinkite CEO NVK en Gigi, die beide toetreden tot de raad van bestuur van OpenSats, zullen helpen bij de organisatorische en financieringsbeslissingen, waarbij Gigi een fulltime rol zal vervullen in de operaties en strategie, aldus een verklaring van het platform.

OpenSats kijkt uit naar samenwerking met bijdragers, de industrie en de bredere vrije en open-source gemeenschap bij het creëren van essentiële vrijheidstools. Het gaf het volgende aan:

“We zijn verheugd om samen te werken met bijdragers, de industrie en de bredere vrije en open-source gemeenschap om de vrijheidstools te helpen leveren die zo hard nodig zijn. We kunnen niet wachten om te zien wat jullie zullen bouwen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!