Litecoin koers kan $700 overschrijden in volgende bullmarkt, aldus LTC-oprichter

De bekende oprichter van het digitale zilver tegenover Bitcoin (BTC) als het digitale goud, Litecoin (LTC), Charlie Lee, heeft onlangs aangegeven hoe hoog hij denkt dat de 13e grootste cryptocurrency zou kunnen stijgen in de volgende bullmarkt.

Hij begon met stellen dat Litecoin waarde heeft omdat het project een unieke niche voor zichzelf heeft gecreëerd. Hij benadrukte dat Litecoin erin geslaagd is om meer dan tien jaar operationeel te blijven zonder downtime, terwijl het kosteneffectieve tarieven biedt. Hij tweette:

“Het is moeilijk te ontkennen dat Litecoin waarde heeft, een munt die lage kosten heeft, protocolcompatibel is met Bitcoin, dezelfde speltheoretische aanvalsoppervlakken heeft als Bitcoin, is beveiligd met zijn eigen set ASIC (application-specific integrated circuit) miners, is redelijk gelanceerd en heeft een geschiedenis van 11,5 jaar zonder downtime.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De maker van Litecoin zei ook dat de munt momenteel redelijk geprijsd is, maar hij gelooft dat de altcoin meer ruimte heeft voor groei gezien het feit dat het de afgelopen jaren aanzienlijke upgrades heeft ondergaan. Hij vervolgde met:

“De markt waardeert Litecoin momenteel op iets meer dan 1% van Bitcoin. Is dat eerlijk? Ik denk dat de markt vandaag klopt, maar Litecoin heeft enorm veel potentieel. Het heeft een hogere doorvoer door ontwerp en schaalbaarheid met extensieblokken en betere fungibiliteit en privacy van MWEB (MimbleWimble Extension Blocks).”

MWEB werd gelanceerd in mei 2022 en wordt beschouwd als een van de grootste updates van Litecoin. Met MWEB kunnen gebruikers vertrouwelijke LTC-overdrachten verzenden zonder te onthullen hoeveel geld de afzenders op hun adres hebben.

Door al deze unieke features die Litecoin biedt, denkt Lee dat de Litecoin koers het goed zal doen tijdens de volgende bull run en voorspelde dat de de munt zou kunnen stijgen tot $719. Hij beschreef het als volgt:

“Ik zie een opwaarts doel van 10% (0,025 LTC/BTC ter waarde van $719). In de volgende bullmarkt zou 5% (0,0125 ter waarde van $359) niet zo moeilijk te bereiken moeten zijn. Ik zie het eerlijk gezegd niet veel lager gaan dan 1% (0,0025 ter waarde van $71,94). De volgende halvering zal over ~92 dagen zijn. Dit gaat leuk worden.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!