Samsung verbiedt het gebruik van ChatGPT

Samsung Electronics heeft zich aangesloten bij een groeiend aantal grote internationale bedrijven, zoals JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup, om het gebruik van generatieve tools voor kunstmatige intelligentie (AI), zoals ChatGPT, te beperken of te verbieden vanwege bezorgdheid over de beveiliging risico’s. Het besluit van Samsung om het gebruik van generatieve AI-tools door zijn werknemers te verbieden, komt nadat gevoelige code naar het platform was geüpload.

Het bedrijf uitte zorgen over de gegevens die naar AI-platforms worden verzonden en de mogelijkheid dat deze worden opgeslagen op externe servers waar zij weinig controle over hebben. Terwijl Samsung beveiligingsmaatregelen aan het herzien is om een ​​veilige omgeving te creëren voor het veilig gebruiken van generatieve AI om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren, heeft het bedrijf het gebruik van generatieve AI tijdelijk beperkt totdat dergelijke maatregelen van kracht zijn.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Het verbod omvat het gebruik van generatieve AI-tools op apparaten van Samsung en interne netwerken. Samsung heeft werknemers die dergelijke tools op persoonlijke apparaten gebruiken ook gevraagd om geen bedrijfsinformatie te verstrekken of het risico te lopen op disciplinaire maatregelen, tot en met beëindiging van het dienstverband.

In een intern onderzoek dat in april werd uitgevoerd, was 65% van de Samsung-medewerkers die reageerden van mening dat het gebruik van generatieve AI-tools een beveiligingsrisico vormt. Wel ontwikkelt Samsung eigen AI-tools, zoals een AI-tool voor het vertalen en samenvatten van documenten. Het valt nog te bezien of andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en hun eigen AI-tools zullen ontwikkelen of het gebruik van generatieve AI-tools zullen blijven beperken of verbieden vanwege veiligheidsoverwegingen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!