Bitcoin zal binnenkort opdrogen en sterven, aldus Jim Cramer

Jim Cramer – de voormalig hedgefondsmanager en beroemde gastheer van “Mad Money” op CNBC – heeft opgemerkt dat Bitcoin geen echte use-case heeft, en hij denkt dat ’s werelds grootste digitale valuta op basis van marktkapitalisatie sneller zal opdrogen dan een rivierbedding.

Bitcoin is weer op zijn weg terug?

De woorden van Jim Cramer komen in een tijd waarin Bitcoin (BTC) op stoom lijkt te komen. De valuta raakte in 2022 verstrikt in een enorm neerwaarts spiraal, wat misschien wel het meest bearishe jaar ooit was voor de koningsmunt. Gedurende die tijd daalde het actief – dat in november 2021 was gestegen tot een nieuw record van ongeveer $69.000 per eenheid – in ongeveer 12 maanden tot het midden van $16k, wat betekent dat de valuta meer dan 70 procent van zijn waarde verloor.

Als leider van de cryptomarkt zorgde de daling van de Bitcoin koers ervoor dat veel andere cryptocurrencies in waarde daalden. De totale cryptomarkt – die in 2022 begon met een waarde van meer dan $3 biljoen – daalde slechts een jaar later met meer dan $2 biljoen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Het is echter niet de eerste keer dat dit gebeurd is. Bitcoin is altijd gevoelig geweest voor volatiliteit; dat is het grootste probleem geweest. Ondanks zijn kwetsbaarheid voor prijsschommelingen is de valuta er echter altijd in geslaagd om overeind te blijven.

De nummer één cryptocurrency – die een flinke klap kreeg, waarschijnlijk groter dan iemand had kunnen voorzien – is opnieuw aan het stijgen en wordt, op het moment van schrijven, verhandeld voor net geen $28.000. Dit betekent dat de munt bijna verdubbeld is ten opzichte van eind december vorig jaar… Allemaal binnen vier maanden.

Moeten we Jim Cramer wel geloven?

Cramer heeft de dood van Bitcoin eerder voorspeld, maar de koningsmunt – 15 jaar nadat het voor het eerst online werd besproken – leeft nog steeds. Cramer heeft ook niet een al te beste trackrecord als het gaat om voorspellingen, aangezien hij een van de belangrijkste pleiters was van Silicon Valley Bank-aandelen, een instelling die onlangs ten onder ging tijdens de huidige bankencrisis in Amerika.

Het is dus duidelijk dat Cramer niet altijd gelijk heeft, en zijn woorden – samen met die van alle anderen – moeten met een flinke korrel zout worden genomen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!