Strategist: Bitcoin gaat nieuwe all-time highs halen

De chief investment officer van Bitwise Asset Management, Matt Hougan, zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat Bitcoin (BTC) nieuwe all-time highs zal behalen.

In een nieuw interview met Fox Business zegt Hougan dat Bitcoin waarschijnlijk op korte termijn het niveau van $30.000 zal overschrijden en uiteindelijk nieuwe all-time highs zal bereiken volgend jaar.

Hougan zegt dat de crypto-markten vorig jaar werden getroffen door schandalen nadat ze te snel waren gestegen, maar dat digitale activa nu klaar zijn om te herstellen na het wegspoelen van overmatige leverace:

“Ik denk zeker dat we dat niveau van $30.000 uiteindelijk zullen overschrijden. Ik denk dat we uiteindelijk nieuwe all-time highs zullen bereiken. We hebben vorig jaar een reset gehad met alle problemen die crypto had rond FTX, rond LUNA. Het was te groot, te snel geworden en we zijn ontploft. Maar we hebben opgeruimd, we hebben gereset en nu zijn we 77% gestegen sinds het begin van het jaar. Het is de best presterende asset class ter wereld.

Ik denk zeker dat we uiteindelijk boven die $30.000 zullen uitkomen en zoals ik al zei, denk ik dat we op weg zijn naar nieuwe all-time highs. Misschien niet dit jaar, maar zeker volgend jaar.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Hougan bekritiseert ook Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), omdat hij regels uit de jaren 30 toepast om technologische innovaties in de 21e eeuw te reguleren:

“Dit is de enige industrie in Amerika die smeekt om meer regulering. We vragen om meer regels, meer duidelijkheid, zodat de voordelen kunnen worden toegepast op het Amerikaanse volk. En Gensler en de SEC proberen deze regels toe te passen die in de jaren 30 zijn geschreven op een technologie in de 21e eeuw. Het werkt niet.”

Hoewel de prijs van Bitcoin volatiel kan zijn, lijken veel experts het erover eens te zijn dat de toekomst van digitale activa rooskleurig is. Steeds meer bedrijven en institutionele beleggers beginnen de voordelen van het investeren in cryptocurrencies te zien en de adoptie ervan groeit gestaag. Met de voorspellingen van Hougan in gedachten, lijkt het erop dat Bitcoin een veelbelovende investeringsmogelijkheid blijft voor diegenen die bereid zijn om de volatiliteit van de cryptocurrency-markt te accepteren en voor de lange termijn te investeren.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!