Amerikaanse dollar zal slachtoffer worden van hyperinflatie, aldus Robert Kiyosaki

Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki geeft een ernstige waarschuwing aan Amerikanen door te zeggen dat het land waarschijnlijk getuige zal zijn van de ene crisis na de andere, aangezien BRICS-landen bezig zijn met de dollar van de troon te stoten.

In een nieuwe video vertelt Kiyosaki zijn 3,1 miljoen abonnees dat de Verenigde Staten nu het risico loopt te lijden onder hyperinflatie, oorlog en hongersnood nu andere grote economische machten samenkomen om de macht van de Amerikaanse dollar als ’s werelds reservevaluta te trotseren.

Volgens Kiyosaki vormt BRICS – dat bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika – een grote bedreiging voor de stabiliteit van de Amerikaanse samenleving, aangezien de alliantie van naties hyperinflatie zou kunnen veroorzaken door hun enorme dollarreserves terug te sturen naar de Verenigde Staten.

BRICS bevindt zich naar verluidt in de vroege stadia van de ontwikkeling van een aan edelmetaal gekoppelde valuta die geen Amerikaanse dollars gebruikt. Kiyosaki zei het volgende:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Het dilemma van Triffin betekende dat de VS dollars moesten leveren aan elke centrale bank over de hele wereld. Dus moesten we waarschijnlijk biljarden dollars drukken. En wat er gebeurt, is dat als de pestkop op de speelplaats, de VS, en de BRICS-landen zich verenigen tegen de pestkop, ze zeggen: ‘Neem je dollars terug.’

En als die dollars Amerika binnenstormen, hebben we iets dat hyperinflatie wordt genoemd. En elke keer als er hyperinflatie is, raad eens wat er gebeurt? Dictators staan ​​op.”

Het Triffin-dilemma suggereert dat de uitgever van de wereldwijde reservevaluta voor de uitdaging staat om een ​​overaanbod van zijn eigen valuta te hebben, aangezien het land de rest van de wereld van liquiditeit voorziet.

Kiyosaki zegt dat hyperinflatie slechts het topje van de ijsberg is als de BRICS-landen de Amerikaanse dollar volledig zouden verlaten. Hij voorspelt ook dat militaire conflicten zullen bijdragen aan een nieuwe Amerikaanse strijd om toegang te krijgen tot de meest elementaire behoeften. Hij gaf het volgende aan:

“Van al deze chaos, en de dollar die slecht gaat, zal de dollar in biljoenen terugkomen. Hyperinflatie, oorlog breekt uit, hongersnood neemt toe.”

De bestsellerauteur waarschuwt ook dat andere landen beginnen te beseffen dat de Amerikaanse dollar niet te vertrouwen is. Hij sloot af met:

“Dames en heren, als u uw geld niet vertrouwt, is dat het probleem. En de wereld wordt nu wakker, dat ze het geld niet vertrouwen, maar het ergste van alles is dat Triffins dilemma zich zal voordoen, en biljoenen dollars zullen terugspoelen naar onze kust. En je gaat hyperinflatie zien zoals je nog nooit eerder hebt gezien.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!