Canadees fonds vermijdt crypto na FTX-verliezen

Een Canadees fonds ter waarde van $190 miljard heeft zijn verliezen afgeschreven nadat het blootgesteld was aan FTX, de crypto-uitwisseling die eind 2022 instortte.

Volgens een nieuw rapport van de Financial Times (FT) houdt de Ontario Teachers ‘Pension Plan (OTPP) afstand van crypto na een verlies van $95 miljoen te hebben geleden als gevolg van FTX.

FTX sloot in november vorig jaar toen het niet in staat was om de opnames van zijn klanten te vervullen te midden van beschuldigingen van verduistering van fondsen. De voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, wordt momenteel geconfronteerd met een reeks frauduleuze en andere aanklachten.

OTPP CEO, Jo Taylor, zegt:

“We werken nog steeds door wat er precies is gebeurd en je moet voorzichtig zijn …

Het zou onverstandig zijn voor ons om ons te haasten [in een andere crypto-investering op basis van] feedback van onze leden.”

De investering bedroeg slechts 0,05% van de totale activa van het fonds, maar de OTPP is toch onder vuur komen te liggen vanwege deze stap, gezien de aanklachten waarmee FTX-executives nu worden geconfronteerd.

Met crypto niet langer op tafel, zegt Nick Jansa, de investeringsleider van de OTPP voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, dat vastgoedkansen in Europa mogelijk de volgende stap zijn voor het fonds:

“De kansen die we hebben gezien [voor vastgoed] in Europa, en ik heb het over het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland, zijn toegenomen voor langetermijnkapitaal dat niet noodzakelijk afhankelijk is van enkele van de normale marktdynamiek …

Er zijn zeker kansen die er al een tijdje niet zijn geweest … van residentieel tot logistiek tot life sciences.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!