Analist waarschuwt voor grote daling Bitcoin

Een cryptostrateeg die dit jaar meesterlijk de crypto-rally heeft bereden, waarschuwt nu dat er mogelijk een lokale top is voor Bitcoin (BTC).

De pseudonieme analist DonAlt vertelt zijn 479.300 Twitter-volgers dat hij gelooft dat de rally van Bitcoin boven $30.000 een range-deviatie is.

Volgens de crypto-analist is de range-deviatie boven $30.000 vergelijkbaar met de range-deviatie aan de onderkant toen Bitcoin in november vorig jaar onder de $18.000 brak:

“Ik moet hier bearish zijn om dezelfde reden waarom ik bullish was op $16.000. Verwacht dat de top er is totdat het tegendeel bewezen is.”

Bron: DonAlt/Twitter

Handelaren houden de range-deviaties nauwlettend in de gaten, omdat deze mogelijke trendomkeringen kunnen signaleren na het misleiden van marktparticipanten.

Als we naar de grafiek van DonAlt kijken, lijkt zijn huidige range voor Bitcoin tussen $18.000 en $30.000 te liggen. Met BTC nu handelend op $27.317 en terug in het bereik, suggereert DonAlt dat de recente rally naar $31.000 een valstrik kan zijn voor Bitcoin-bulls.

DonAlt waarschuwt ook dat de marktstructuur en timing van BTC er vergelijkbaar uitzien met de prijsactie in het begin van 2021, toen Bitcoin in minder dan twee maanden tijd van $55.000 naar $65.000 steeg voordat het helemaal terugviel naar $30.000.

Bron: DonAlt/Twitter

Volgens de crypto-analist wacht hij tot Bitcoin daalt naar een belangrijk psychologisch niveau of tekenen van kracht vertoont voordat hij overweegt om weer in de markten te stappen.

Zo vertelt de analist:

“$20.000 of kracht is toch wat ik ga doen. Alles daartussenin zal waarschijnlijk toch maandenlang chop worden.”

DonAlt staat in de industrie bekend om het accumuleren van Bitcoin, Litecoin (LTC) en XRP in november 2022. Vorige week zei hij dat hij zijn crypto-posities had verlaten na het veiligstellen van grote winsten op de drie large-cap digitale activa.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!