Binance CEO blij met de nieuwe EU-wetgeving MiCA

Binance is klaar om zijn diensten aan te passen om volledig te voldoen aan de nieuwe regelgevende voorwaarden die zijn aangenomen door het Europees Parlement, aldus Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance. CZ deed de verklaring in een tweet na de stemming van de wetgevers ten gunste van een nieuw crypto-regime in de EU. Hij gaf het volgende aan:

“Het Europees Parlement heeft gestemd voor de implementatie van MiCA.

Dit betekent dat een van ’s werelds grootste markten op maat gemaakte regels voor crypto introduceert om gebruikers te beschermen en innovatie te ondersteunen.

De details zullen er wel toe doen, maar over het algemeen vinden we dit een pragmatische oplossing voor…”

CZ verklaarde dat het proces pragmatisch is en duidelijke regels biedt voor crypto-exchanges om in de EU te opereren. Volgens hem zal de regelgevende beweging op maat gemaakte regels introduceren om gebruikers te beschermen en innovatie te ondersteunen. Terwijl hij het algemene proces als een goed idee erkent, merkte CZ op dat de fijne details die later zullen komen er wel toe doen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Op donderdag 20 april 2023 heeft het Europees Parlement met 517-38 gestemd voor nieuwe regelgevende voorwaarden voor crypto, ook wel bekend als Markets in Crypto-Assets (MiCA). Slechts 18 wetgevers onthielden zich van het stemproces. Door deze ontwikkeling is de EU de eerste prominente jurisdictie die een uitgebreide crypto-wet introduceert over de hele wereld.

In een afzonderlijke ontwikkeling stemden de wetgevers overweldigend voor de Transfer of Funds-regelgeving. Het is een wet die vereist dat crypto-operators hun klanten identificeren om witwassen van geld te controleren. Het aantal stemmen voor deze wet was 529-29, met 14 onthoudingen.

Bij het aankondigen van de bereidheid van Binance om zich aan de nieuwe wetten te houden, vermeldde CZ dat het de exchange tussen de 12 en 18 maanden zou kosten om in een positie te zijn voor volledige naleving.

In een follow-up tweet reageerde het Binance-ondersteuningsteam op een gebruiker die vroeg of de nieuwe regelgeving Binance in staat zou stellen om terug te keren naar Duitsland. Het verklaarde dat de exchange regelmatig haar producten evalueert op verschillende markten om te zorgen voor regelgevende naleving. Het team verduidelijkte dat er producten zijn die de exchange momenteel aan klanten in Duitsland levert.

Binance heeft de aanbieding van afgeleide en futures-producten in Duitsland opgeschort na beperkingen in 2021. De beperking verbood bankinstellingen om cryptocurrencies te verkopen of op te slaan. Burgers kunnen echter nog steeds accounts openen en reguliere crypto-producten en -diensten verhandelen op de beurs.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!