Three Arrows Capital probeert met lancering NFT-collectie deel schulden te betalen

Sotheby’s bereidt zich voor om een veiling te houden voor een verzameling non-fungible tokens (NFT’s) die in beslag zijn genomen van het inmiddels failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

In een persbericht op woensdag onthulde Sotheby’s dat het de Grails-collectie zal veilen, bestaande uit digitale kunstwerken die toebehoren aan 3AC en zijn Starry Night Capital NFT-verzamelfonds. Er wordt namelijk een poging gedaan om een deel van de $3 miljard terug te vorderen die het ingestorte crypto-fonds aan schuldeisers verschuldigd is.

Sotheby’s beschreef de inhoud van de Grails-collectie als “een aantal van de meest significante digitale kunstwerken ooit samengesteld” en beschreef “Grails” als een “ongeëvenaarde collectie”. De collectie bevat NFT’s van enkele van de meest opmerkelijke kunstenaars en waardevolle projecten in Web3. Hoofd digitale kunst en NFT’s bij Sotheby’s gaf hat volgende aan:

“Deze uitgebreide collectie markeert een belangrijk moment in de opkomst van generatieve kunst op de blockchain in 2021 en werd geleid door de 3AC-ethos om de hoogste kwaliteit en zeldzaamste werken op de markt te verwerven.”

Teneo, het adviesbureau dat toezicht houdt op de liquidatie van 3AC, meldde eerder dit jaar dat het van plan is om de NFT’s van het bedrijf te verkopen als onderdeel van herstelinspanningen. Het bedrijf gaf het volgende aan in een memo:

“De gezamenlijke liquidatoren zijn van plan stappen te ondernemen om de verkoop van bepaalde NFT’s die zij in hun bezit en controle hebben en die eigendom zijn van en behoren tot Three Arrows Capital, te starten.”

Volgens gegevens verzameld door Dune Analytics, dat de NFT’s van 3AC bijhoudt die door de liquidator worden aangehouden, is de collectie $21 miljoen waard. Ondertussen lijken NFT’s die nog steeds in handen zijn van 3AC zelf $2,4 miljoen waard te zijn.

Su Zhu en Kyle Davies, de twee oprichters van het inmiddels failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, hebben een nieuw platform gelanceerd voor de handel in faillissementsclaims gerelateerd aan crypto. Het venture, genaamd Open Exchange, is er echter niet in geslaagd momentum te vinden ondanks de bloeiende markt voor faillissementsclaims.

In een nu verwijderde tweet heeft Open Exchange toegegeven dat het totale volume in de eerste 24 uur slechts $13,64 bedroeg. Leslie Lamb, de CEO van het bedrijf, legde uit dat de cijfers het gevolg zijn van het feit dat ze zich erop zullen richten om in de loop van de tijd liquiditeit op te bouwen zonder afhankelijk te zijn van interne market makers. Volgens Lamb werd deze beslissing genomen als direct gevolg van de ineenstorting van FTX.

Verder heeft Open Exchange op de eerste handelsdag te maken gekregen met nog een tegenslag, namelijk de schorsing van het Twitter-account voor onbekende redenen.

In juli vorig jaar heeft 3AC het faillissement aangevraagd en verklaarde dat het bedrijf “instortte als gevolg van extreme schommelingen op de cryptocurrency-markten”. Onder meer 3AC rapporteerde grote verliezen als gevolg van de ineenstorting van de TerraUSD stablecoin in mei 2022. In augustus 2022 kregen de liquidatoren van het fonds toestemming van een Singaporese rechtbank om toegang te krijgen tot belangrijke documenten en meer informatie te verkrijgen over de activa van het failliete bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!