Lees dit artikel voordat je investeert in deze altcoin

Onlangs heeft een bepaalde altcoin, rondom het thema Pepe de Frog, een flinke opkomst gehad, maar potentiële investeerders moeten voorzichtig zijn met het aankopen van deze altcoin. De oorspronkelijke maker van de Pepe-meme heeft namelijk deze tokens niet noodzakelijkerwijs goedgekeurd en heeft de macht om ze neer te halen.

Op zondag onthulden onbekende makers Pepe-token (PEPE), dat binnen slechts drie dagen na de lancering met 21.000% steeg. De munt zag een handelsvolume van meer dan $30 miljoen op Uniswap en bereikte dinsdag een marktkapitalisatie van $46 miljoen.

Auteursrechten vormen een gevaar

Ondanks deze duizelingwekkende groei is er weinig dat de astronomische waarde van PEPE ondersteunt. Het token is niet de eigenaar van de kunst op zijn website en het pictogram en heeft geen hulpprogramma of routekaart.

Wat erger is, is dat Pepe’s maker Matt Furie geen fan is van het gebruik van zijn personage in op blockchain gebaseerde projecten. De kunstenaar heeft zijn auteursrecht al eerder gebruikt om projecten met een Pepe-thema neer te halen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In augustus 2021 haalde Furie een NFT-collectie met een Pepe-thema van $4 miljoen van OpenSea. Nadat Furie een verwijderingsverzoek van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) had ingediend, verwijderde OpenSea de Sad Frogs-collectie.

Net als in het eerdere geval heeft Furie verschillende legale wegen om achter het Pepe-token aan te komen. De artiest heeft de mogelijkheid om DMCA-verwijderingsverzoeken in te dienen bij uitwisselingen en de Pepe-website. Hij kan ook juridische stappen ondernemen tegen de makers van het Pepe-token.

“Volledig nutteloze” munt: PEPE-website

De website van Pepe-token erkent dat $PEPE geen relatie heeft met de originele Pepe the Frog-meme of Matt Furie. De website dringt er ook bij potentiële investeerders op aan om er geen financieel rendement van te verwachten. De disclaimer luidt als vervolgt met:

“$PEPE is een meme-munt zonder intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement. Er is geen formeel team of stappenplan. de munt is volkomen nutteloos en alleen voor amusementsdoeleinden.”

Helaas doen tenminste enkele van de 12.000 PEPE-houders mee vanwege de belofte van financieel rendement. Een gebruiker op Twitter zei het volgende:

“Misschien zien we vandaag zelfs $100 miljoen, te oordelen naar het tempo dat het tot nu toe groeit. Ik heb het gevoel dat PEPE tegen het weekend op meerdere T1-beurzen zal worden vermeld.”

Potentiële juridische stappen kunnen deze hoop de kop indrukken, wat ook de gebruikers zou schaden die besloten om in deze munt te investeren. Opgepast dus!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!