Meerdere macro-katalysatoren komen voor Bitcoin samen, aldus rapport

De ineenstorting van FTX was de katalysator voor een nieuwe bullish cyclus in de cryptocurrency-markten, aldus Bernstein in een onderzoeksrapport van maandag. De ondergang van de crypto-exchange heeft de laatste tranche van “giftige crypto-hefboomwerking” opgeruimd en digitale activabeleggers het belang van decentralisatie en self-custody wallets bijgebracht, aldus het rapport.

De nota voegde toe dat macro-katalysatoren samen komen voor Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De aanhoudende zwakte bij regionale banken in de VS, verdere uitstroom van deposito’s naar geldmarktfondsen en de vier grootste Amerikaanse banken die allemaal zorgen weerspiegelen over de “centralisatie van geld” werden gemeld door het rapport. Analisten Gautam Chhugani en Manas Agrawal schreven het onderstaande:

“Elke mogelijke ontwrichting, of het nu aan de kredietzijde van de bank is of aan de soevereine kant…positioneert Bitcoin perfect als een veilige haven naast goud.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Dit jaar is Bitcoin met ongeveer 80% gestegen, met een prijsstijging van 23% in maart te midden van meerdere bankfaillissementen in de VS. Het native token van Ethereum, ETH, is tegelijkertijd met 76% gestegen dit jaar.

Ethereum heeft vorige week de langverwachte Shapella-hard fork geïmplementeerd, waardoor gebruikers op elk gewenst moment ether kunnen staken en opnemen. Ether steeg met 13% na de upgrade, waardoor de bredere markt hoger werd. De kosten van de Ethereum blockchain zijn verdrievoudigd, reflecterend op de groeiende gebruikersintensiteit en tokenprijzen, post FTX, aldus de nota.

Volgens Bernstein wordt de nieuwe crypto-cyclus nog steeds niet volledig gewaardeerd, met een aantal positieve factoren die samenkomen. Dit omvat macro-katalysatoren, een nieuwe Bitcoin-miningcyclus, de voortdurende succesvolle upgrades van de Ethereum-blockchain en het succes van Ethereum-schaalecosystemen zoals Arbitrum. Het volgende werd hieraan toegevoegd:

“De kans om een ​​nieuwe institutionele financiële stack op de blockchain te bouwen, blijft een waardig doel, en serieuze deelnemers blijven gericht op de lange termijn. Dit zal de eerste crypto-cyclus zijn die deelname zal zien van toonaangevende institutionele beleggers”.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!