Dogecoin heeft nog ruimte om verder te stijgen, aldus Santiment

Het bekende bedrijf voor blockchainanalyses Santiment heeft aangegeven dat Dogecoin (DOGE) nog steeds meer opwaarts potentieel heeft, zelfs na een stijging met meer dan 30% eerder deze week.

Brian Quinlivan, marketingdirecteur van Santiment, zei dat de marktwaarde van Dogecoin tot gerealiseerde waarde (MVRV) over de afgelopen 30 dagen onder de “gevarenzone” ligt, wat betekent dat de leidende meme-cryptocurrency waarschijnlijk nog steeds enig opwaarts potentieel heeft. Hij zei het volgende:

MVRV is de verhouding tussen de geldende prijs en de gemiddelde prijs. Hoe hoger deze is, hoe groter de kans dat het activum onder verkoopdruk komt te staan.

“Wat betreft het gemiddelde handelsrendement, kunnen we zien dat de 30-daagse MVRV op +11% zit. Wanneer altcoins +20% of meer raken, is dit meestal een ‘gevarenzone’. Gezien het feit dat het niet zo hoog werd, zou er, zelfs met de enorme door Elon veroorzaakte prijsstijging, nog wat extra buffer kunnen zijn om de prijzen verder te laten stijgen.”

Bron: Santiment

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Quinlivan waarschuwde echter dat er tekenen zijn dat DOGE een lokale top bereikt na de recente rally en dit omvat een piek in drie statistieken: Dogecoin’s actieve adressen en circulatie, handels- en transactievolumes en whale-transacties. Hij zei het volgende:

“Wanneer deze drie statistieken allemaal samen pieken in een tijd waarin het activum een ​​ontkoppelde stijging doormaakt, onafhankelijk van de rest van de markten, is het een vrij solide weddenschap dat hier bijna altijd een lokale top wordt gevormd, en zelf winst nemen is een verstandige keuze.” beslissing.”

De marketingdirecteur van Santiment sloot af met stellen dat de prijsactie van Dogecoin na de stijging van deze week geen vertrouwen wekt. Hij gaf het volgende aan:

“Als we naar deze grafiek kijken, is het echter moeilijk om te opgewonden te raken dat we plotseling een beetje een correlatiebreuk zien, met ‘lagere hoogtepunten’ die consequent worden gemaakt, zelfs in de uren na de pomp van gisteren. ‘Hogere hoogtepunten’ zouden een veel sterkere indicatie zijn dat er binnenkort een grotere rally zal beginnen.”

Bron: Santiment

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!