Bitcoin en goud zullen verder gaan stijgen bij nieuwe banktegenslagen

Na een reeks bankfaillissementen en liquiditeitsproblemen in maart zijn de prijzen van Bitcoin (BTC) en goud omhooggeschoten. Beide worden gebruikt om traditionele financiële instellingen te vermijden, maar de markt was niet erg geschrokken van de prijsveranderingen.

Er zijn momenteel verschillende problemen die de crypto-markt teisteren en de Amerikaanse economie kampt met een ernstige crisis. Het lijkt op weg te zijn naar een recessie als gevolg van recente gebeurtenissen. Oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, beweerde dat Bitcoin en goud klaar zijn om hoger te breken. Hij gaf het onderstaande aan op Twitter:

“Goud en $BTC staan klaar om hoger te gaan.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Volgens Jan van Eck, CEO van VanEck, staan goud en Bitcoin allebei op het punt om enorme bull-markten van meerdere jaren te ondergaan. In een recent interview met CNBC voorspelde Van Eck dat de waarde van goud en Bitcoin, waar veel investeerders gebruik van maken als bescherming tegen valutadepreciatie, zal stijgen als gevolg van de huidige economische omstandigheden.

De bulls lijken dan ook in controle te zijn terwijl de prijs van Bitcoin consolideert onder de $28.800. Om een nieuwe rally te beginnen en door de $30.000 weerstandszone te breken, moet Bitcoin eerst door de $29.000 breken.

Het opwaartse momentum van Bitcoin is bevestigd boven het $28.000 weerstandsniveau. Zowel de prijs als de 100 uurlijkse eenvoudige voortschrijdende gemiddelde zijn gestegen boven $28.200. In het uurlijkse diagram voor BTC/USD vormt zich een sterke bullish trendlijn met ondersteuning op $28.400. Als het paar in staat is om door de $29.000 weerstandsniveau te breken, kan er meer winst worden gezien.

Op dinsdag steeg goud, brak de belangrijke $2.000 barrière toen de dollar en de rentetarieven daalden en slechtere Amerikaanse economische gegevens de verwachtingen van langzamere renteverhogingen aanmoedigden, te midden van toenemende zorgen over inflatie geleid door olie.

In het afgelopen jaar is de correlatie tussen goud en Bitcoin bovendien gestegen. Dit kan dus zorgen voor een dubbel effect, aangezien beide investeringen worden gezien als een hedge tegen inflatie en de onkunde van het bankensysteem. In oktober werd zelfs een correlatie waargenomen van 70%. Een nieuwe tegenslag binnen de traditionele financiële sector kan daarom zorgen voor een nieuwe bullish golf van goud en Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!