MicroStrategy koopt opnieuw BTC na aflossen van zijn lening bij Silvergate

Te midden van de onzekerheid op financiële markten heeft MicroStrategy, een business intelligence-softwarebedrijf dat in de cryptogemeenschap bekend staat om zijn accumulatie van Bitcoin (BTC), zijn eerste Bitcoin-aankoop van het jaar aangekondigd.

Naast de laatste overname van Bitcoin, kondigde het softwarebedrijf ook aan in 8-K-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het zijn uitstaande lening aan de in moeilijkheden verkerende Amerikaanse bank Silvergate heeft terugbetaald.

Eerste Bitcoin-aankoop van het jaar

Microstrategy begon met zijn accumulatie van Bitcoin in 2020 en sindsdien staat het bedrijf bekend om zijn grote aankopen van Bitcoin.

Hoewel het bedrijf sinds de aanzienlijke geregistreerde verliezen in 2022 een onderbreking van drie maanden doormaakte, heeft het volgens de laatste aankondiging nu zijn BTC-aankopen hervat.

Mede-oprichter en voormalig CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, maakte op 27 maart in een tweet bekend dat het bedrijf nog eens 6.455 BTC heeft verworven ter waarde van ongeveer $150 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $23.238.

Deze laatste aankoop heeft het Bitcoin-bezit van het bedrijf nu met bijna 10% uitgebreid, waardoor het totale Bitcoin-bezit op 138.955 BTC komt, gekocht voor $4,1 miljard tegen een gemiddelde van $29.817 per munt.

MicroStategy lost lening af

Met name vorig jaar, te midden van de neerwaartse trend op de wereldmarkt, sloot Microstrategy een lening van $205 miljoen af bij Silvergate, die het bedrijf gebruikte om een ​​grote hoeveelheid Bitcoin te kopen.

Hoewel het bedrijf destijds aanzienlijke verliezen boekte, zijn de verliezen sindsdien geslonken gezien de opleving van BTC sinds januari. Volgens Michael Saylor werd de Silvergate-lening betaald met een korting van 22%. Hij tweette:

“MicroStrategy betaalde zijn Silvergate-lening van $205 miljoen terug met een korting van 22%. Vanaf 23-03-23 ​​verwierf $MSTR nog eens ~6.455 bitcoins voor ~$150 miljoen tegen een gemiddelde van ~$23.238 per bitcoin en hield ~138.955 BTC vast, verworven voor ~$4,14 miljard tegen een gemiddelde van ~$29.817 per bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!