Draper: Bitcoin is een hedge tegen een potentiële bankencrisis

Miljardair investeerder Tim Draper heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) een instrument kan zijn voor bedrijven om zich te beschermen tegen mogelijke bankencrises. Draper gaf in een nieuwe memo, die is gericht op startup oprichters, aan dat de recente ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB), plus de ‘over-regulering’ van banken door de overheid betekent dat oprichters van bedrijven een meer gediversifieerde strategie voor kasbeheer moeten overwegen. Draper gaf het onderstaande aan:

“Aangezien raden van bestuur en management verantwoordelijk zijn voor het uitbetalen van salaris, zelfs in tijden van crisis, is het belangrijk om contingency-plannen op te stellen voor bankfaillissementen die steeds vaker kunnen voorkomen als de overheid doorgaat met het printen van geld en de rentetarieven heen en weer schommelt om inflatie te bestrijden die wordt veroorzaakt door het overmatig printen van geld.”

De investeerder zei ook dat bedrijven minstens twee salarissen in Bitcoin of andere cryptovaluta in hun reserves moeten overwegen als onderdeel van een diversificatiestrategie. Draper gaf hierover het volgende aan:

“Bedrijven kunnen niet langer vertrouwen op één bank of één bestuursorgaan om hun kas te beheren. We raden aan om ten minste zes maanden aan kortlopende kas in elk van twee banken te houden, één lokale bank en één wereldwijde bank, en minstens twee salarissen in Bitcoin of andere cryptovaluta.

Overtollige kas kan langer worden aangehouden, maar moet gemakkelijk verkoopbaar zijn in noodgevallen. Voor het eerst in vele jaren nemen overheden banken over en zijn overheden zelf het risico om insolvent te worden.

Bitcoin is een hedge tegen een ‘domino’-run op de banken en op slechte overcontrole.”

Eerder deze maand gaf Draper aan dat hij er bijna 100% zeker van was dat Bitcoin in de komende 18 maanden zou exploderen naar $250.000 per BTC. Dit zou een flinke stijging zijn vanaf de huidige niveaus aangezien Bitcoin wordt verhandeld voor een prijs van $27.952. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin gestegen met ongeveer 0,80% met een sterker stijgend handelsvolume van bijna 10%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!