Analist: Bitcoin gaat een nieuwe bullish-fase in

Analist Dave the Wave zegt dat het bewijs erop wijst dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk een nieuwe bullish fase ingaat, omdat cruciale langetermijnindicatoren groen worden.

De pseudonieme analist vertelt zijn 137.000 Twitter-volgers dat als hij een “gokker” was, hij zou letten op de wekelijkse moving average convergence divergence (MACD) van Bitcoin.

De MACD heeft tot doel trendomkeringen te identificeren door de convergentie of divergentie van een gegeven set van voortschrijdende gemiddelden vast te leggen. Dave the Wave markeert zes momenten in de geschiedenis van BTC, inclusief nu, waar de MACD bullish werd net voor significante multiweek- of multimonth-rallies.

Zo zegt de analist:

“De wekelijkse BTC MACD.

Als ik een gokker was…. [dan had ik het wel geweten]”

Bron: Dave the Wave/Twitter

Bij het kijken naar de langere termijn zegt de populaire analist dat een andere manier om naar de prestaties van de Bitcoin-prijs te kijken is om deze te prijzen in goud, in plaats van in Amerikaanse dollars. Hij stelt dat BTC in ongeveer 20 jaar dezelfde marktkapitalisatie als goud zou kunnen bereiken, wat neerkomt op een prijsstijging van ongeveer 22X:

“Het in kaart brengen van BTC tegen USD om de LGC (Logarithmic Growth Curve) te geven, is prima zolang de prijzen exponentieel stijgen.

Maar strikt genomen zal de LGC alleen echt afvlakken tegen XAU [goud], naar mijn mening…

Een 22x zou een BTC-marktkapitalisatie van 12 biljoen USD [in 2023-termen] geven. Dit is bijna gelijk aan de huidige marktkapitalisatie van goud – $13 biljoen.

Natuurlijk zal het in de jaren 2040 worden geprijsd in een andere valuta [zelfs als het USD is in naam].

Het beste is om gewoon te zeggen dat 1 BTC gelijk kan zijn aan 400 ounces [goud].”

Bron: Dave the Wave/Twitter

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $27.727, grotendeels zijwaarts gedurende de afgelopen zeven dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!