Mogelijke bullish-katalysator voor Bitcoin volgens Galaxy Digital

Crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital heeft gezegd dat er een belangrijke bullish-katalysator op de horizon ligt voor Bitcoin (BTC), aangezien de accumulatie stijgt. In een recente blogpost zei het investeringsbedrijf echter ook dat er mogelijk een bearish gebeurtenis op de loer ligt. Het bedrijf gaf het onderstaande aan:

“Er zijn twee primaire toekomstige aanbodgebeurtenissen, één bullish en één potentieel bearish.”

De bullish-katalysator is het vierde halveringsevenement van Bitcoin, gepland voor april 2024, aldus Galaxy Digital. Om de vier jaar vindt er een halveringsevenement plaats waardoor het aantal BTC dat op de markt komt wordt gehalveerd. Het aanscherpen van het aanbod is historisch gezien samengegaan met belangrijke bewegingen naar boven in de prijs van Bitcoin. Galaxy Digital voegde het onderstaande toe:

“De volgende halvering van Bitcoin (gepland in april 2024) zal de inflatie van het netwerk onder de 1% brengen, met ongeveer 450 nieuwe bitcoin die per dag worden gedolven. Historisch gezien zijn de drie vorige halveringen van Bitcoin (2012, 2016, 2020) aangewezen als katalysatoren voor daaropvolgende bull runs, aangezien de bestaande vraag snel de lagere niveaus van nieuw aanbod overtrof…

De halvering van 2024 moet in focus blijven om de eenvoudige reden dat de inflatie van Bitcoin onder de 1% te brengen het tot een van de hardste bestaande activa ter wereld zal maken, lager dan historische opslag van waarde activa zoals goud en zilver.”

Galaxy Digital merkte ook een andere bullish-trend op van toenemende accumulatie van Bitcoin:

“Op-chain data suggereert voortdurende accumulatie van Bitcoin. Het totale aantal adressen met een niet-nul saldo blijft hoger schieten. Meer dan 45 miljoen adressen houden BTC vast. Een groot aantal adressen heeft exclusief Bitcoin ontvangen – ze hebben nooit uitgegeven. Het aantal zogenaamde ‘accumulatie-adressen’ is in de afgelopen maand sterk gestegen.”

De mogelijke bearish-markttrigger is de mogelijkheid dat een grote hoeveelheid Bitcoin van de failliete en uitgeschakelde crypto-exchange Mt. Gox de markt zou kunnen overspoelen wanneer deze naar crediteuren wordt overgedragen. Galaxy Digital zei echter dat dit onwaarschijnlijk lijkt:

“Als gevolg van de hack van de uitwisseling in 2014 houdt de Mt. Gox faillissements-trustee 141.686 BTC plus cash en BCH volgens documenten van september 2019. Op basis van ons onderzoek en gesprekken met Gox-crediteuren verwachten we geen materiële aanbodgebeurtenis voor BTC als gevolg van uitkeringen aan crediteuren.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $28.107 met een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!