Arbitrum-gemeenschap boos na geflopte airdrop

Airdrops in crypto zijn belangrijk fenomeen bij het belonen van vroege gebruikers voor hun deelname en het vergroten van de naamsbekendheid van het project. Zo’n airdrop is gisteren vrijgegeven, waarbij Arbitrum (ARB) een ​​groot deel van zijn nieuwe ARB-token naar zijn gebruikers heeft gedropt. Dit ging echter niet geheel zoals plan.

Arbitrum airdrop faalt

Arbitrum-gebruikers wachten al een week op de langverwachte ARB-airdrop. Toen het echter tijd was om de tokens op donderdag te claimen, werden gebruikers geconfronteerd met een paar onaangename verrassingen.

Ten eerste, toen het claimen begon, crashte de website van de Arbitrum Foundation en lag er meer dan een uur uit. Toen de website eindelijk weer online kwam, konden de meeste gebruikers hun tokens niet claimen vanwege te hoge gaskosten.

Als gevolg van deze hele ervaring kreeg het project veel kritiek van gefrustreerde Arbitrum-gebruikers. Het project kon dan ook niks anders dan hun schuld te erkennen en zich te verontschuldigen op Twitter. Het gaf het volgende aan:

“We begrijpen dat er problemen zijn opgetreden bij het verbinden met de stichtingssite en het claimen van tokens. Deze problemen zijn nu opgelost en de claim is in volle gang. We stellen het geduld van iedereen in deze tijden van uitzonderlijk druk verkeer zeer op prijs.”

ARB wist $8 te bereiken, ondanks problemen

Ondanks de hoge verkeersproblemen bereikte het ARB-token echter de grens van $8, een prijs die sommigen voorspelden vóór de airdrop.

Speculatie over wat de waarde van ARB zou zijn als het eenmaal gelanceerd was, was in volle gang in de aanloop naar de airdrop-dag. Sommigen geloofden zelfs dat ARB $10 zou kunnen bereiken, waardoor het een van de meest waardevolle blockchains ter wereld zou worden.

En ze hadden bijna gelijk. Bij de lancering bereikte ARB al snel $8,67, het huidige hoogste punt aller tijden, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Het duurde echter slechts ongeveer een uur voordat ARB naar het bereik van $1 – $2 dook. Het wordt momenteel verhandeld tegen $1,43, maar de prijs is nog steeds volatiel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!